петък, 26 април 2024 г.

Уникален шанс за ЦСКА в Лига Европа

Уникален шанс да играе в плейофите за влизане в групите на Лига Европа се отваря пред ЦСКА след тегления днес жребии за третия квалификационен кръг на надпреварата. Той отреди „червените“ да се изправят срещу победителя от двубоя „Б36 Торшавн“ (Фарьорски острови) – „Дъ Ню Сейнтс“ (Уелс), ако преди това елиминират БАТЕ (Борисов).

Момчетата на Стамен Белчев ще са домакини в срещата при успех срещу тима от Беларус, който също ще се играе в София.

Сред потенциалните съперници за „червените“ фигурираха още имената на победителите от двойките „Ренова“ (Македония) – „Хайдук Сплит“ (Хърватия) и „Олимпия Любляна“ (Словения) – „Жрински Мостар“ (Босна и Херцеговина), както и датския „Сьодериске“.

На ЦСКА се падна възможно най-лекият потенциален съперник за третия кръг.

„Локомотив“ (Пловдив) също научи името на евентуалните си съперници, в случай че преди това „смърфовете“ сътворят подвиг срещу английския „Тотнъм“.

Победителят от мача на „Лаута“ ще гостува на „Ботошани“ (Румъния) или „Шкендия“ (Северна Македония).

Потенциалните съперници на „смърфовете“ в третия предварителен кръг на Лига Европа бяха още сръбският „Войводина“ (Нови Сад) и победителите от двойката „Макаби Хайфа“ (Израел)/“Железничар“ (Босна и Херцеговина) – „Кайрат“ (Казахстан).

Третият ни представител – „Лудогорец“, ще се включи директно в плейофите, след като извади късмет да пропусне третия кръг.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html