събота, 27 април 2024 г.

Днес преди 23 г. загива принцеса Даяна

Принцеса Даяна. Снимка: Terence Donovan/Camera Press/Redux

На 31 август 1997 г. загива принцеса Даяна Спенсър. Една от най-обичаните кралски особи в световната история загина на 36 години в автомобилна катастрофа в тунел в Париж.

Зад волана е Доди Ал-Файед, мъжът, с когото принцеса Даяна тръгва след развода си с принц Чарлз.

До ден-днешен много хора спекулират, че гибелта ѝ е нарочно причинена от британското кралско семейство. Причината е да се измие срамът от развода и последващи уронващи престижа на короната действия. Майката на престолонаследниците Уилям и Хари бе известна със своята откровеност.

През 2021 г. тя щеше да навърши 60 г. Тогава ще бъде открита статуя от двамата ѝ синове, която е поръчана още преди 3 години.

Събитието ще се проведе в градината Сукен, която е пред двореца Кенсингтън, място с голяма символика, тъй като именно там принц Хари и Меган Маркъл позираха пред камерите минути след обявяването на годежа си.

Не за първи път по-малкият от синовете ѝ отдава специална почит. Те често я споменават и в документалния филм „Даяна, нашата майка: живот и наследство“, излязъл през 2017 г.

По случай 20-годишнината от смъртта ѝ за първи път те открито говорят за нея и силното емоционално преживяване от загубата ѝ в толкова млада възраст.

„След двадесет години, в които не мислех за това и две години тотален хаос, не знам какво не е наред с мен“, признава Хари.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html