четвъртък, 28 март 2024 г.

Треньорът на ЦСКА: Съгласен съм и на 1:0 след 90-ата минута

Съгласен съм и на 1:0 след 90-ата минута. Не е лошо, че печелим в края. Не се отказваме до последно. Това говори добре за отбора. Да, феновете искат изразителни победи, но някой път не се получава, обяви треньорът на ЦСКА Стамен Белчев, след като отборът му спечели столичното дерби със „Славия“.

„Червените“ поведоха в Първа лига след 1:0 на „Българска армия“ в мач от четвъртия кръг на първенството. Домакините трябваше да чакат до 91-ата минута, за да изтръгнат трите точки. Попадението беше записано като автогол на Венцислав Бенгюзов, а „армейците“ играха цяло полувреме с човек по-малко.

До 30-ата минута и двамата треньори трябваше да извършат принудителни смени. Стамен Белчев извади Иван Турицов и на негово място пусна Амос Юга. Ивайло Димитров от „Славия“ също се контузи, като почти 10 минути съотборниците му играха с човек по-малко. В крайна сметка на негово място влезе младият Димитър Стоянов.

Али Соу и Антов пропуснаха добри възможности за „червените“, докато Стоев не успя да отбележи за „Славия“.

Минута преди края на първото полувреме ЦСКА остана с човек по-малко. Реферът Петър Костадинов изгони Юнус Санкаре за втори жълт картон.

През второто полувреме най-близо до попадение беше Юрген Матей, но той шутира над напречната греда.

Така се стигна до третата минута на продължението. Кейта подаде на Мазику в наказателното поле, защитниците на „белите“ не се ориентираха и по-скоро попречиха на вратаря Стериакис, който само изгледа как топката влиза във вратата му. Попадението беше записано като автогол на резервата Венцислав Бенгюзов.

ЦСКА оглави класирането в Първа лига и има в актива си 3 победи и 1 равенство. „Червените“ изпревариха „Лудогорец“ и „Локомотив“ (Пловдив), които са с точка по-малко.

„Славия“ пък е в серия от 3 загуби и е на предпоследно място в подреждането.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html