събота, 27 април 2024 г.

„Мидтиланд“ посече „Лудогорец“

Датският „Мидтиланд“ излъга „Лудогорец“ с 1:0 в двубой от втория квалификационен кръг по пътя към групите на Шампионската лига на „Хювефарма Арена“. Играчите на Павел Върба не впечатлиха и сега ще трябва да се задоволят с участие в Лига Европа.

Гостите от Дания започнаха по-силно двубоя, като упражниха дълбока преса, която сериозно затрудни българските шампиони при изнасянето на топката.

В шестата минута футболистът на Мидтиланд и наш национал Божидар Краев получи жълт картон, след като опита задна ножица в наказателното поле на Лудогорец, но уцели лошо Драгош Григоре и съдията Шурман му вдигна картон.

В 9-ата минута Ерик Святченко нанесе опасен удар по диагонал към вратата на „орлите“, но Ренан успя да избие в корнер. В средата на полувремето Мидтиланд построи добра атака, която завърши с удар на Ауер Мабил от точката за дузпа, но изстрелът му се оказа неточен.

В средата на втората Сантана не успя да отправи удар към вратата от около 10 метра, след това и Каули бе блокиран, а удар с глава беше изчистен от голлинията на Мидтиланд. Повторенията показаха и, че при удара на Каули има игра с ръка на бранител на гостите, но дузпа не е отсъдена.

Играта на разградчани живна, а в 70-ата минута Мавис Чибота успя да намери пролука в наказателното поле и да подаде към Каули Оливейра. Бразилският халф обаче нанесе твърде слаб удар и не успя да затрудни стража Хансен. Малко по-късно Антон Недялков и Стефано Баджи също пробваха късмета си с удари към вратата на датския отбор, но без резултат.

Кулминацията настъпи в 77-ата минута, когато Бромадо можеше да вкара за гостите, но Ренан спаси с крак. Секунди след това обаче след серия от карамболи в наказателното поле топката стигна отново до Брумадо, който успя да промуши топката покрай Ренан и топката се озова в мрежата на българския тим.

До края гостите държаха повече топката и за домакините така и не се отвориха пространства за атаки.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html