четвъртък, 28 март 2024 г.

Кризата в „Левски“: Фалитът е близо, феновете във война

„Левски“ е на седмица или две от фактически фалит, призна днес на пресконференция изпълнителният директор на клуба Павел Колев. Клубът е на път да загуби дела, които ще го закопаят още повече, генерален спонсор няма и не се очертава да има. Малко по-оптимистично звучеше собственикът на клуба Наско Сираков. „Бях оптимист преди три месеца, сега този оптимизъм не е намалял“, каза живата легенда на „сините“.

В последните седмици обаче „Левски“ си навлече нови неприятности. Те дойдоха от двете фенски организации, чийто лидери поискаха отговори от Павел Колев и Тити Папазов как са се харчели и как се харчат парите в момента в клуба. А те идват от едно-единствено място – дарения от запалянковците. Всъщност, въпросите на запалянковците от „София Запад“ и НКП са част от ескалиралата война между феновете СЗ и Южна дивизия. През лятото „Левски“ прекрати договорите на фирмата „Спорт секюрити“ за охрана на домакинските мачове. Причината е, че в разгара на кризата, фирмата, която е собственост на член на „София Запад“, е вдигнала цените за охрана. Както и е увеличила бройката на заетите стюарди. През пролетта сумата е била 65 лева на стюард, а исканото увеличение е за 80 лева, без ддс. На въпрос на anteni.bg към Павел Колев какви са финансовите взаимоотношения на „Левски“ с фенските групи, той отговори така: „В момента нямаме никакви отношения. Преди това имахме три договора с фирми, близки до НКП и София – Запад. Един за охрана, един за менажиране на клубния магазин и един за 24 часова охрана на стадиона. По втория договор ние не получавахме една стотинка печалба“, призна Колев и така потвърди съмненията, че войната на феновете с шефовете на клуба е за пари и бизнес.

„Левски“ се намира в абсурдна ситуация. От една страна клубът се мъчи да се измъкне от финансовата яма, от друга феновете са готови да го потопят още повече, защото до момента са получавали сериозни приходи от различни дейности и са много недоволни, че тези приходи вече отиват на друго място.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html