неделя, 28 април 2024 г.

Бразилци стряскат ЦСКА на старта на Лига Европа

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев увери, че тимът му е готов за сблъсъка с малтийския „Сайрънс“ от Лига Европа.

Двубоят е от 20:00 ч. на стадион „Българска армия“ в четвъртък.

„Притесняват ме контузиите, които имаме, иначе сме готови. Но в никакъв случай не трябва да подценяваме отбора на „Сайрънс“. В един мач всичко се случва, но трябва да бъдем готови и да победим. Съперникът е абсолютен дебютант в Европа, но не е слаб отбор. Информацията, която събрахме, е, че имат шестима бразилци. Имат един аржентинец и един французин. 4-5 местни момчета, които са дебютанти. Плюс това преди 2 седмици привлякоха легендата Майкъл Мифсуд. Подхождаме с голямо уважение към този тим“, каза Белчев.

Той най-вероятно няма да може да разчита на Тиаго, а на негово място ще пусне Стефано Белтраме. Португалският халф е с травма в коляното.

„Фаворити сме, но след срещата във Враца първата ми работа бе да предупредя играчите, че нямаме право да подценим никого, защото в Европа силите се изравняват. На никого няма да дам почивка. Ако няма здравословни проблеми, всички ще участват в този мач. Обичам да работя с младите, да им подавам ръка. Антов си го е заслужил да бъде капитан. Когато си в ЦСКА, сам си поставяш целите. Това е истината. Това е марката, лицето на ЦСКА. Това са мачовете, за които всеки един отбор мечтае“, надъхан е наставникът.

Самият Антов ще запише историческо постижение за „армейците“. 19-годишният централен бранител ще се превърне в най-младия капитан на ЦСКА, който извежда тима в мач от европейските клубни турнири.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html