четвъртък, 30 май 2024 г.

Пиронкова ще играе на US Open

Цветана Пиронкова потвърди, че ще участва във втория за годината турнир от Големия шлем US Open, който започва на 31 август в Ню Йорк.

„Взех решение да участвам на US Open. Не са малко правилата и ограниченията и със сигурност провеждането на този турнир ще е нестандартно, но такива са условията в момента за всички. След това съм заявила участие и на турнирите на клей в Европа“, заяви пловдивчанката пред сайта на БФТ.

 

Цвети не е играла от „Уимбълдън“ 2017, а през март 2018 г. роди сина си Александър.

 

„Живях без тенис повече от 2 години. Буквално не докоснах ракетата. Изглежда просто имах нужда от малко дистанция, която пък ми показа и различните нюанси на живота извън професионалния спорт. Винаги можеш да намериш нещо, което те вълнува и ти носи смисъл в професионален аспект. Аз винаги съм била доста творчески ориентирана и до голяма степен реализирам творчеството си в бранда ми за дамски спортни дрехи – Pironetic. Съвсем скоро предстои да представим новата си колекция, в която имам активно участие във всеки един аспект“, разказва още Пиронкова.

Въпреки дългата почивка Цветана може да се възползва от т.нар. защитен ранкинг, благодарение на който тя заема 123-та позиция.

Най-доброто й представяне в Ню Йорк е достигане до четвърти кръг през 2012 г., когато загуби от Ана Иванович след 0:6, 4:6.

Очаква се в основната схема на Откритото първенство на САЩ да влезе и Виктория Томова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html