четвъртък, 2 май 2024 г.

Агентът на Кобрата: Остава Пулев да нокаутира Джошуа

Дилиън Уайт беше толкова зает да се бие за позицията на задължителен претендент на WBC, че не видя ъперкъта на Поветкин, който го нокаутира на задника му, написа в Туитър промоутърът на Кубрат Пулев – Боб Аръм, след загубата на Уайт с нокаут от Александър Поветкин.

87-годишният агент се закани на друг клиент на Еди Хърн – световния шампион Антъни Джошуа, на когото му предстои мач срещу българския нокаутьор.

„Следва Пулев да нокаутира Джошуа. Лондонските мостове падат“, добави промоутърът на българина. Нашият бе сред първите поздравили руснака за успеха, като му писа на руски в социалните мрежи.

Британецът загуби статута си на задължителен претендент за титлата в тежката категория във версия Световен боксов съвет (WBC), а поражението беше първо за него от 2015 г., когато отстъпи пред Джошуа. До този момент той беше записал 11 поредни победи.

Руснакът пък може директно да се изправи срещу победителя между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър, които трябва да се бият на 19 декември.

Това бе първи мач на Поветкин през 2020 г. За последно той излезе на ринга през декември 2019 в Саудитска Арабия, когато завърши наравно с Майкъл Хънтър. Тогава на същото място се би и Уайт, който победи поляка Мариуш Бах. С успеха си Поветкин вече има 36 победи от 39 мача, като в 25 от тях е постигнал нокаут.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html