четвъртък, 25 април 2024 г.

Нов резил за „Левски”, викове „Оставка!“ огласиха „Герена“

„Левски“ допусна срамна загуба на „Герена”! „Сините” паднаха с 0:1 от „Царско село“ в мач от третия кръг на Първа лига и продължават да нямат успех у дома през 2020 година. Автор на победното попадение беше Божидар Васев в добавеното време на първото полувреме.

На всичко отгоре звездата на „сините” Найджъл Робърта трябваше да бъде заменен принудително още преди почивката. Нидерландецът се контузи, а на негово място се появи Мартин Петков.

След почивката домакините опитаха да изравнят, но серия от корнери пред вратата на „Царско село“ не доведоха до промяна в резултата. Отборът на Любо Пенев продължи да контраатакува опасно. При най-сериозната опасност в 73-тата минута топката не стигна до Брахими. Левски отвърна с точен удар към вратата на Пласид, но той бе на мястото си.

В 89-ата минута на двубоя гредата на два пъти спаси Пласид, първо Даске нацели страничния стълб, а после на празна врата Атанасов не сполучи и натресе гредата.

След края на мача възгласи „Оставка” огласиха стадиона. „Това е моментното състояние на отбора. Яко някой мисли, че може да промени нещо, да заповяда. Аз не съм виновен за това състояние на отбора, за да търпя упреци. Дошъл съм да помогна. Трябва да бъдем коректни и да видим с какво разполагаме”, коментира освиркванията треньорът на „сините” Георги Тодоров.

„Доволен съм, че не допуснахме гол и че играхме правилно тактически. Всяка победа дава три точки, името на съперника няма значение. Не се взимат нито 6, нито 15 точки, когато си бил „Левски“. Всяка една победа дава самочувствие”, коментира след срещата наставникът на гостите Любо Пенев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html