събота, 4 май 2024 г.

Полицията вдигна блокадата на кръстовището на Панаира в Пловдив

Около 4 часа тази сутрин блокадата на кръстовището на Панаира в Пловдив беше вдигната, съобщи сайтът podtepeto.com. От Община Пловдив не са издали разрешително за протестното шествие снощи, защото искането за него не е било входирано в срок. Въпреки това протестиращите направиха шествие, като в района на Централна поща бяха спрени от полицията. Част от тях обаче заобиколиха кордона и внезапно излязоха на пътното платно.  За да избегне напрежение, полицията пусна и другата част от тълпата.

Снимка от сайта podtepeto.com

Така хората стигнаха до Панаира, където разпънаха палатки. Рано сутринта полицията премахна лагера, като първоначално той е бил преместен встрани от кръстовището, а около 8 часа протестиращите са си тръгнали.  Няма задържани. Униформени са направили проверка на протестиращите. Установени са 6 лица, употребили алкохол. 10 души са имали криминални досиета, а един е бил обявен за общодържавно издирване.

Униформените пристъпиха към разтурване на палатковия лагер към четири часа сутринта под ръководството на директора на ОД на МВР старши комисар Йордан Рогачев. В това време в палатките и край барикадите от палети имаше около 30 протестиращи. Част от тях са съдействали на органите на реда при акцията им, други са отказали.

Това е втори палатков лагер, който полицията в Пловдив премахва. Преди две седмици за една нощ бе създаден къмпинг “Чифте баня”, но само няколко часа по-късно служителите на МВР освободиха кръстовището на Баня Старинна. Същото се случи и тази нощ с палатковия лагер “Панаирен мост”.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html