вторник, 30 април 2024 г.

Стойчо Стойчев – новият клоун на властта

Автор: Калоян Константинов

Стойчо Стойчев пред психиатричната клиника в 2 през нощта. Снимка: Личната му Фейсбук страница.

През последните седмици по медиите, и най-вече близките до властта, се върти едно настървено лице с изцъклени очи и свирепо изражение.

Злите езици биха казали, че напомня на човек, който дълго време е бил на разни подпомагащи издръжливостта и концентрацията прахообразни и хапообразни вещества.

Те, хората, какво ли не говорят. Но те кара да се замислиш…

Въпросното лице прави впечатление с чудесните си орални, пардон, ораторски способности в защита на властта. Матросов и неговата амбразура патки да пасат.

Ние тук си имаме Стойчев. Стойчо Стойчев. Доц. д-р Стойчо Стойчев – ръководител на Лабораторията за изборни системи и технологии и преподавател в Софийския университет по анализ на политическия риск и противодействие на организираната престъпност в катедра „Политология“.

Има политически пристрастия, добре подплатени и добре платени от ГЕРБ и ДПС – хубаво. Нека говори, „свободна държава“ сме.

Адреналиът на господина явно му идва в повече обаче – така са те, успелите мъжкари. И взе, че отиде да се кара и псува с протестиращите на блокади, да размахва средни пръсти, да заплашва, да налита на бой.

Стойчо Стойчев размахва средни пръсти и закани към протестиращи. Снимка: Фейсбук

Достойно поведение ли е това за един преподавател в университет? Не. Това накара д-р Цветеслава Гълъбова, директора на психиатричната болница „Св. Иван Рилски“ в Курило да изпрати писмо до СУ. В него тя моли учебната институция да се самосезира за държанието на преподавателя си.

В отговор доц. д-р Стойчо Стойчев цъфна в 02:00 през нощта пред входа на психиатрията в Курило, за да търси сметка на д-р Гълъбова. И написа следното във Фейсбук:

„#блокада на #гълъбарника
#ОСТАВКА на буля Цвецка!
#цвецкавън от #лудницата Курило!
Всеки ден ще е така до оставката!
Обявявам #Курилоград за ЛУДНИЦА НА СВОБОДАТА без Цветеслава Гълъбова!

Къде е ПОЛИЦИЯТА?!? Хора, няма пукнат полицай тук да ме пази докато достойно блокирам входа на лудницата!!! Страх ме е от платените провокатори на буля Цвеца! Звънях 211 пъти на 112!“

Стойчо Стойчев. Снимка: СУ

Питам се, защо не излязоха санитарите да го приберат? Това явно е вик за помощ! За психиатрична помощ.

Новият клоун на властта явно е решил да изнася своите представления по всички телевизии и сайтове, по площадите, пред психиатричните клиники. А дали ходи и по детски партита?

Само може да си представим с какво пълни главите на студентите подобен освирепял, нагъл и безскрупулен индивид.

Г-н Борисов, приберете си вересиите! Или най-малкото му забранете и на този всякакви публични изяви и коментари във Фейсбук. Като на Дани Кирилов.

А СУ нека реши – трябва ли подобни лица да рушат и без това олющения му авторитет?

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html