петък, 26 април 2024 г.

„Байерн“ (Мюнхен) излиза за шести трофей в Шампионската лига

Байерн“ (Мюнхен) победи с 3:0 „Лион“ и се класира за финала на Шампионската лига. По този начин немският гранд ще се сблъска за най-желания трофей в Европа срещу друг френски тим – ПСЖ в неделя.

Германският национал Серж Гнабри откри резултата за баварците след красиво индивидуално изпълнение. Малко след това крилото реализира и второто си попадение в мача. Крайният резултат бе оформен минути преди края чрез Роберт Левандовски.

„Хлапетата“ показаха добра игра и могат да съжаляват, че не успяха да се разпишат във вратата на Мануел Нойер, което можеше да доведе и до друг сценарий.
За баварците това е 11-и сблъсък за най-важната купа в европейския футбол, като имат пет спечелени и пет загубени финали. Последният бе преди 7 години – успех с 2:1 над „Борусия“ (Дортмунд). Преди 44 години „Байерн“ вече игра финал с французи, побеждавайки „Сент Етиен“ с 1:0.

„Знаехме, че ще бъде труден мач. Мога да кажа, че се измъкнахме добре в началните минути“, коментира наставникът на тима от Мюнхен Ханзи Флик пропуските на Депей и Екамби. „След това започнахме да играем по-лесно и спокойно. В неделя всичко започва отначало. Изглежда, че сме близо до целта, но все още не сме спечелили Шампионската лига. Така че сме далеч от нея“, заяви специалистът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html