петък, 26 април 2024 г.

Андрей Ковачев: ЕС трябва да приеме единен протокол за COVID-19

Евродепутатът Андрей Ковачев е изпратил писмо до Европейската комисия, в което настоява Европейският съюз да приеме единен здравен протокол за COVID-19, граничните формуляри и ограниченията на свободата на движение в съюза.

„Европейският съюз, Европейската комисия още в началото на пандемията поиска да има единен здравен протокол, да има единен отговор на пандемията, не всяка страна поотделно да отваря или затваря граници и да има абсолютна неяснота за икономиката, за бизнеса и гражданите какво се случва“, категоричен е Ковачев, който е заместник-председател на групата на Европейската народна партия в Европарламента.

„Ние сме все още август. Бих искал да сме много добре подготвени за есента и за предстоящото, надявам се да не се случи това, което някои казват – затягане повече на мерките предвид COVID-19. Затова призовах Европейската комисия да бъде на мястото си, да има директни обръщения на самата Европейска комисия към европейските граждани.

Европейската комисия трябва да бъде по-видима за европейските граждани“, допълни евродепутатът.

Междувременно Германия постави България на 4-то място сред рисковите държави, от които пристигат най-много заразени с COVID-19. В доклада на института „Робърт Кох“ на първо място е Косово. Миналата седмица страната ни беше на пето място.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html