събота, 27 април 2024 г.

Повдигнаха обвинения на двама от вандалите при румънското посолство

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама във връзка с инцидента на протеста пред румънското посолство в София.

Потрошеният автомобил на кръстовището пред румънското посолство. Снимка: интернет

25-годишен е обвинен в това, че на 17 август на кръстовището на бул. „Михай Еминеску“ и бул. „Шипченски проход“ около 21.30 ч. е повредил чужд лек автомобил, като счупил с удари предно стъкло на автомобила, а скачайки, е повредил предния капак. Повдигнато му е обвинение и за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост – попречил е на собственичката на колата да премине с управлявания от нея лек автомобил през горепосоченото кръстовище, като действията извършил пред двете ѝ непълнолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила.

 

На друг от протестиращите е повдигнато обвинение за това, че по същото време и на същото място е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, блъскал по лекия автомобил, изкъртил с ръце задна регистрационна табела на автомобила.

 

 

Вчера с постановления на прокурор при Софийската районна прокуратура двамата са с взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“ в размер на 500 лева. За единия ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html