сряда, 24 април 2024 г.

Републиканецът Колин Пауъл подкрепя демократа Байдън

Бившият държавен секретар Колин Пауъл даде своя републикански глас в подкрепа на демократа Джо Байдън във видеоклип, записан за националния конгрес на Демократическата партия, съобщава CNN.

Колин Пауъл, бивш държавен секретар на САЩ.

„Ценностите, които научих по време на детството си в Южен Бронкс и по време а службата си, са същите ценности, които Джо Байдън изповядва. Подкрепям Джо Байдън за президент на САЩ, защото тези ценности все още го определят и трябва да възстановим тези ценности в Белия дом“, каза Пауъл във видео обръщението си.

„Нашата страна се нуждае от главнокомандващ, който се грижи за нашите войски по същия начин, както и за собственото си семейство. За Джо Байдън това не е нещо, което тепърва трябва да учи. Това идва от опита му и всяко семейство, което изпраща любимия си син или дъщеря на война, трябва да знае, че животът им ще бъде в безопасност“, каза Пауъл.

Изборите през 2020 г. са четвъртите поредни президентски избори, на които Пауъл подкрепя кандидата за президент на демократите. Той подкрепи Барак Обама през 2008 и 2012 г., както и Хилари Клинтън през 2016 година.

Последният път, когато Пауъл подкрепи републиканец, беше преди 16 години, когато застана зад кандидатурата на Джордж Буш за президент през 2004 г.

Самият Пауъл бе издигнат като републикански кандидат за президент през 1996 г., но отказа да се кандидатира. Той е държавен секретар на Буш от 2001 до 2005 г. и е първият афроамериканец на този пост.

„Ще гласувам за Байдън. Със сигурност не мога по никакъв начин да подкрепя президента Тръмп тази година“, каза Пауъл пред CNN.

Вчера бившата първа дама Мишел Обама също изрази подкрепата си за Байдън и нарече Тръмп „грешния президент“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html