петък, 26 април 2024 г.

Тръмп: Путин, Си Дзинпин, Ким Чен Ун и Ердоган са шахматисти от световна класа

 

Президентът Тръмп говори на предизборен митинг в понеделник. Снимка: ТАСС

Руският президент Владимир Путин, китайският президент Си Дзинпин и турският лидер Тайип Ердоган са „шахматисти от световна класа“, а бившият вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън няма да може да работи с тях като равен, ако спечели изборите. Това мнение изрази в понеделник президентът на САЩ  пред своите привърженици в Уисконсин. Речта му беше излъчена от американски телевизии, предаде ТАСС.

„Вижте, аз  разбрах едно: Путин, председателят на Китайската народна република Си Дзинпин, севернокорейският лидер Ким Чен Ун, президентът на Турция Ердоган – всички те са шахматисти от световна класа“, каза президентът. Той твърди, че Байдън няма да може да работи като равен с тях, тъй като „най-добрите му години в политиката не са били толкова големи“.

„Тези лидери мечтаят само Джо Байдън да стане  президент на САЩ“, каза Тръмп. Той допълни, че Иран също иска демократ да спечели президентските избори. „Ако спечелим и когато спечелим, веднага ще сключим сделка с Иран“, заяви лидерът на Белия дом.

Според него Байдън „няма опит“ в преговорите с Пекин. „Китай ще превземе САЩ“, ако бившият вицепрезидент спечели изборите през ноември, заяви Тръмп. „Никой от американските президенти не направи това, което направих с Китай, с Русия“, аргументира се той.

Президентските избори са насрочени за 3 ноември. Очаква се Байдън да бъде номиниран за кандидат на демократите за тях, а Тръмп ще бъде кандидатът на републиканците.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html