сряда, 24 април 2024 г.

Мишел Обама: Тръмп е грешният президент

„Ще бъда откровена и ясна. Доналд Тръмп е грешният президент за нашата държава“, заяви Мишел Обама в емоционална реч на Националния конгрес на Демократическата партия на САЩ, предадоха световните агенции.

Бившата първа дама и сенаторът Бърни Сандърс, който се определя като социалист, бяха водещите оратори през вчерашния първи ден от конференцията, на която Байдън ще бъде официално утвърден за кандидата на демократите на президентските избори в САЩ на 3 ноември.

Съпругата на 44-тия президент Барак Обама увери, че Джо Байдън би бил най-добрият кандидат на демократите, тъй като е способен да обедини страната и да я изведе от кризата.

„Познавам Джо. Той бе фантастичен вицепрезидент“, каза Мишел Обама и подчерта, че Байдън „знае какво точно е необходимо, за да спаси икономиката, да победи пандемията и да води нашата страна“.

Мишел Обама познава добре 77-годишния Байдън от времето, когато той бе вицепрезидент при управлението на нейния съпруг от 2009 до 2017 г.

В речта си бившата първа дама на САЩ подчерта значението на съпричастността в тези трудни времена на пандемия и на причинената от нея рецесия.

„Доналд Тръмп не е на висотата на предизвикателствата на времето“, увери Мишел Обама и разкритикува по-конкретно Тръмп за реакцията му на пандемията и по расовите проблеми.

Другият основен оратор през първия ден от конгреса, сенатор Бърни Сандърс, също изрази подкрепата си за Джо Байдън. Тръмп „ни води надолу по пътя към авторитаризма“, каза Сандърс.

Сенаторът левичар от щата Върмонт бе основният съперник на Байдън за номинацията на демократите за президентските избори, преди да се оттегли от надпреварата, след като редица умерени претенденти подкрепиха неговия опонент.

„Ако Доналд Тръмп бъде преизбран, целият напредък, който постигнахме, ще бъде изложен на риск“, предупреди Сандърс.

Според редица проучвания на общественото мнение Байдън има сериозна преднина пред Тръмп.

САЩ ще станат „много скучна социалистическа страна“, ако демократът Джо Байдън спечели президентските избори, убеден е Доналд Тръмп.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html