петък, 26 април 2024 г.

Кание Уест стартира кампанията за президент

Рапърът Кание Уест стартира кандидатпрезидентската си кампания, предадоха информационните агенции.

Речта беше качена в youtube и излъчена по няколко американски телевизии.

На събитието в щата Южна Каролина рапърът, който беше поддръжник на президента Доналд Тръмп, изнесе дълга реч, в която засегна теми като абортите, религията, международната търговия.

Милиардерът, който е съпруг на най-богатата американска инфлуенсърка Ким Кардашиян, не зае твърда позиция относно абортите. Порица ги, но заяви, че не бива да бъдат забранени. Според него решението е във финансови стимули, с които бъдещите майки трябва да бъдат разубеждавани да прекъсват бременността си.

Кание се появи в залата, облечен със защитна жилетка във военен стил и с прическа, при която на тила му беше оформен надпис „2020“.

В един момент Уест се разплака, като говореше за майка си, починала след усложнения от пластична операция преди 13 години.

Мнозина наблюдатели твърдят, че всъщност рапърът няма реални намерения да става президент, а кампанията му е маркетингов ход за печелене на още по-голяма публичност, съответно – на пари.

Уест пропусна крайните срокове за явяване на гласувания в няколко щата и не е ясно дали може да събере достатъчно подписи, за да се класира за гласуванията в други.

Миналата седмица той се класира за гласуването в Оклахома и това беше първият щат, където той покри изискванията преди крайния срок.

АНТЕНИ

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html