вторник, 23 април 2024 г.

Ден 12. Жълтите павета като плажна ивица, с Ицо Хазарта и книги за разтуха

В 12-ия ден от протестите жълтите павета пред Народното събрание се превърнаха в плажна ивица, видя „Антени“.

Шумно рекламираната окупация, организирана от т.нар. „Отровно трио“ – адвокат Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и проф. Светослав Минеков, привлече малцина, предимно млади хора на възраст до 30 години. Част от тях се бяха разположили на столчета за къмпинг, други четяха книжки, седнали на земята, а трети директно бяха полегнали върху спортни постелки.

Малко преди 10 ч. центърът на София окончателно заприлича на плаж, след като от колоните гръмнаха хитове на Ицо Хазарта. Без негово знание, разбира се.

Скандирания „Ос-тав-ка“ не липсваха, но ентусиазмът беше далеч от очакваното, колкото и ораторите да се опитваха да надъхват хората. Химнът на България и Дунавското хоро бяха единственият звуков фон, който напомняше, че все пак атмосферата е патриотична, а мястото е пространството пред Народното събрание.

Междувременно в Парламента депутатите дебатираха по внесения от БСП 5-и вот на недоверие срещу правителството, като за втори път темата беше „корупция“.

Дали „Отровното трио“ се опитва да „яхне“ протеста и каква е неговата цел, предстои да се разбере в следващите месеци. Защото колкото и тримата опозиционери да са на гребена на вълната, е ясно, че не са партия, а на избори – когато и да са те – се гласува за партии.

Още повече че идеологът на протестите – „Демократична България“, избягва да се асоциира с „триото“.

снимки: Адриана НИКОЛАЕВА

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html