петък, 26 април 2024 г.

Крум Зарков: Превърнахте България в царство на несправедливост

Остра критика към ГЕРБ отправи зам.-председателят на ПГ на БСП Крум Зарков тази сутрин в Парламента.
Ето какво каза „червеният“ депутат:
стопкадър БСТВ
„Изключително е неудобно отвън да свири химнът на хора, които са загубили всякаква надежда друга, освен това да ви изгонят оттук, за да си вземат обратно държавата. Мнозинството граждани, опозиционни партии, Европейската комисия, международни наблюдатели, НПО сектор, гражданско общество, чужди медии казват: „България е корумпирана“, а вие седите безочливо и обяснявате, че не е вярно.
Само вие не виждате, че превърнахте държавата ни в царство на несправедливост със знаме 500-еврова банкнота и с герб, на който се мъдри калинка“.
„Само вие не виждате, че говорите за еврозона в държава, където в разменна монета превърнахте суджука, където местното самоуправление е поверено на дриймтиймове.
Само вие не виждате, че в държавата на корупцията пазарът е всевластен в здравеопазване и образование, но е безсилен по отношение цените на имотите на властта. Няма значение в лева или евро плащате наем, ако не плащате наем, защото сте министър.
Само вие не виждате, че тук страшно много се краде и че това беше казано от държавни институции в тази зала. Ама яко се краде, ако позволите да перифразирам един български лекар. Само вие не виждате, че се краде от лекарства, от митници, от пътища, от защитни огради, ремонта на НДК, евросредствата и Ларгото под прозорците на Министерски съвет“, допълни той.

В допълнение депутатът, избран от Русе, каза, че прокуратурата е „като истинската тежка артилерия“ на управляващите. „Под ръководството на Иван Гешев тя е готова на всеки запис да отговори със запис, на всяка снимка с чат, а ако и това не може – с показна акция, с арест, с нахлуване. И затова той обвързва съдбата си с това управление и трябва да си тръгне с него“, констатира Зарков.

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков обяви, че управлението ще бъде запазено „не защото си пазим нашите местенца още няколко месеца, а защото хората са ни гласували доверие.“

След което се впусна в дълга и остра атака срещу президента Румен Радев: „Категорично се противопоставям цялата власт да бъде дадена на едни комплексиран човек – президента Радев. Наричам го президент единствено от уважение към институцията… Нито един път нямаше смелост и мъжество да каже позитивите на кабинета, а те не са никак малко… Не вярвам, че точно в един такъв труден момент един такъв човек, без капчица мъжество в себе си, може да управлява държавата.“

Със сигурност вота ще подкрепят БСП и ДПС. „Воля“ не зае категорична позиция, но вероятно ще гласува против оставка на правителството.
АНТЕНИ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html