понеделник, 29 април 2024 г.

Звездата от „Като две капки вода“ Мария: С Миро се разделихме завинаги, дадох му осем шанса

Снимка: ЛИЧЕН АРХИВ

Мария Панайотова Кирова, по-известна само като Мария, е родена на 13 януари 1982 г. в Стара Загора. Има по-малка сестра, Ирена, а баща им е известеният български борец Панайот Киров. Родителите им се развеждат, когато Мария е на 5 години. Учи в Музикалното училище в Стара Загора. Там свири на контрабас. От малка пее и е известна от предаването „Като лъвовете“ по БНТ, където изпълнява песента „Детелини“ от репертоара на Лили Иванова. Подписва договор с „Пайнер“ през 2000 г. и се превръща в едно от най-популярните лица на българския попфолк. Участвала е в няколко риалити предавания като „ВИП Брадър“ и сега „Като две капки вода“. Била е и най-младият член на журито на „Мюзик Айдъл“ по света.

Има дъщеря Марая, която е от първия й брак с Димитър Андонов. В момента е омъжена за Мирослав Соколов, с когото е в процес на развод.

 

Интервю на Ива ДИМИТРОВА

 – Мария, кой образ ви беше най-лесен в предаването „Като две капки вода“?

– Няма такъв. Всичките са безкрайно различни от мен, истинско предизвикателство и провокация към самата мен. Затова и реших да участвам във формата, защото исках да преживея подобно нещо, да предизвикам себе си и да видя, докъде мога да стигна.

Когато изпълнявам моите песни, влизам в едни параметри, докато в „Капките“ трябва да пея, да се движа и да изглеждам като някой друг. Да вляза в диапазона и тембъра на световна звезда по най-добрия начин. Не казвам, че винаги се представям уникално, но оценката, която си поставям за своето представяне, е доста добра. Защото пея адски готини, но много сложни парчета и то на големи имена от българската и световната сцена. За мен е истинско удоволствие, макар и за три минути, да се почувствам като тях и да дам най-доброто от себе си.

  • А кое превъплъщение ви беше най-трудно?
  • Може би найреспектиращо ми действаше образът на Лили Иванова, защото тя е най-голямата дама на българската музика, поколения слушат нейните песни. Така че най-голямата ми отговорността бе да вляза в нейния образ, а най-голямото удовлетворение е, че получих поздравления лично от нея за представянето си. Не са много тези звезди от „Капките“, които мога да се похвалят с това.
  • Кой ви е най-достойният конкурент в предаването?
  • Харесвам всички участници, такава селекция от готини хора, всеки успял в професията си, от които мога да науча по нещо, отдавна не е правена. Най-близки отношения поддържам с Влади Зомбори, неговата любима Весела Бабинова, Наско от БТР, Иво, Елена. С тях има какво да си кажем. Готино си изкарваме. Благодарна съм на целия екип от гримьори, фризьори, изключително мили хора и страхотни професионалисти. Много ни е готино и журито, макар че не ни дават да се срещаме с тях. Тук е моментът да благодаря на Фънки. Смятам, че преценката му не само за мен, а и за всички, е много правилна. Дава ми страхотна мотивация с думите си.

Откакто го познавам, винаги съм го слушала какво казва, защото за мен той е много реализиран и успял човек, най-добрият басист на България, изключителен музикант. Той е единственият човек у нас, който е работил със световни звезди. На такова интелектуално ниво е самият той, много израснал и над нещата, това е причината, заради която си позволява, да се изказва така и самочувствието, което демонстрира. И разбира се, знанията които има.

  • Как обаче приемате хейта от зрители, дразни ли ви или ви мотивира?
  • Понякога хората имат право. Нека не забравяме, че ние работим за всички тях и всеки един от нас може повече и повече. Но все пак нека не забравяме, че всичко е на живо и ние все пак сме хора. Може на репетиция да си бил в пъти по-добър, и да излезеш и да се издъниш заради сценична треска или вътрешни неразположения. Разбира се, това не е оправдание за негово величество зрителя. Но когато си се представил много добре и вокално, и като цялостно изпълнение на сцената, тогава вече като почнат да хулят е смешно, защото всеки има уши и очи.
  • Успяхте ли да свалите килограми от многото репетиции?
  • Не, аз съм си във форма и няма накъде повече. Поддържам около 41 килограма, така се чувствам отлично.
  • Издайте тайната на добрата си форма?
  • Много спортувам, във всеки възможен момент съм във фитнеса. Ако нямам сили за тренировка с тежести, правя кардио, защото то маха подкожната мазнина равномерно. Вдига духа и адреналина, отключва щастието. Много се движа като цяло. Всяка сутрин ставам между пет и седем часа и постоянно нещо правя, много съм динамична. Правилното хранене също е задължително при дамите, защото започваме да трупаме запаси много по-рано от мъжете. Аз правя най-вече фастинг, като се храня по веднъж на ден – вечер, защото тогава съм най-гладна. На всички е известно, че не пия алкохол, защото той е много калоричен. Понякога си позволявам да пия биричка и по-леки напитки, ако съм в компания. Веднъж седмично хапвам всичко, което ми е любимо. А на мен, разбира се, най-любимите неща са ми най-забранени. Много обичам банички, хамбургери, пица, картофки, умирам за шоколад…В другото време, в което съм в режим, аз съм на протеинова вафла с чайче, после си приготвям салатка, най-често с риба, варени яйца и всеки ден хапвам по-малко сурови ядки. Пия вода, кафе, но само първото е с мляко, а следващите са чисти.

Иначе не полагам много грижи за себе си, радвам се на добър ген. Ходя през два-три месеца на козметик при д-р Гери Манолова, която ми поддържа лицето. Не си купувам скъпи козметики и кремове. Марая има много повече от мен, това сега й е като хоби да селектира и ползва качествена козметика. През деня обичам да ходя почти без грим – с малко пудра, руж, гланц на устните, искам да съм по-естествена.

  • Каква корекция сте си правили последно?
  • Д-р Гери Манолова постоянно се грижи за устните ми, аз много си ги харесвам, за нищо не си ги заменям. Прави ми разни филъри, за да ми поддържа лицето.

Относно корекциите – последно си правих гърдите за втори път. Това е. Въпреки всичко, което пишат за мен, аз нямам много интервенции по себе си. Разбира се, бюстът съм си го направила след раждането, защото нямаше как. Като минаха 11 години, го коригирах отново, защото за мен е много важно да имам стегнати гърди, защото не нося сутиен.

Дъщерята Марая не иска да тръгва по пътя на известната си майка
Снимка: ЛИЧЕН АРХИВ
  • Дъщеря ви Марая гледа ли ви всеки път в „Капките“?
  • – Да, всеки път ме гледа по телевизията, но още не е идвала, защото на другия ден е на училище. Тази година й е много важна и сложна, сега завършва десети клас, но трябва да се качи на AB системата. Тя учи в Англо-американското училище от първи клас. Имаме планове да замине да учи в колеж в 11 и 12 клас в чужбина, за да може да се подготви за добър университет. Нейните планове какво да учи се сменят често, но като цяло предметите, които е селектирала за AB, са подготовка за търговско право. Пожелавам й успех, давам й целия си труд, защото за една жена е много важно да се реализира. Да знае няколко езика, защото успелите мъже търсят стабилни, интелигентни и реализирани жени до себе си. Затова аз не инвестирам в имоти, някои имат по пет-шест апартамента, а в образованието на дъщеря си. Ние сме избрали нейното обучение, тя има отношение към това нещо. Много се старае.
  • Някога искала ли е да тръгне по вашия път?
  • Не желае да върви по моя път. Може би и аз самата не искам. Иначе е музикална и пее добре. Много съм станала силна през годините, защото тази работа изисква и много психика, и енергия, не е за всеки и не бих искала да й го причинявам.
  • Някога съжалявали ли сте, че избрахте тази професия?
  • Не, никога. Имала съм моменти, в които съм си почивала – веднъж от клубната сцена, друг път отвсякъде, което отчитам като най-голямата ми грешка в живота. Не мога да се откажа от работата си. Тя е вътре в мен. Чакам всяка една среща с моите почитатели с голямо нетърпение. Целият ми живот е свързан с музиката.
  • На колко години решихте, че ще станете певица?
  • Това се случи веднага като завърших училище, когато отидох на кастинг в „Приказките“. Явих се с две песни на Глория и влязох във фирма „Пайнер“. Иначе бях на осем, когато за първи път излязох на сцената – в синдикалния дом в Стара Загора. Изпълних песен на Лили Иванова и на Мадона. Всъщност с тези песни се представих на кастинг, с който селектираха деца за предаването „Като лъвовете“. Режисьорът Ники Априлов така ме взе в лъвчетата и аз бях първото дете, което изпълни две български парчета.
  • В „Пайнер“ беше ли ви трудно да се наложите?Какво ви мотивираше?
  • Всичко ме е мотивирало. Никога не съм се чувствала смазана, пренебрегната…Бачках здраво и исках да радвам хората. Никога не ме е интересувало дали ще ми дадат награда, а да изляза на сцената и да направя грандиозно шоу, каквото съм вдигала много пъти.
  • Бяхте казали, че се развеждате с третия си съпруг Миро, но той идва на вашите участия в „Капките“, отново ли сте заедно?
  • Когато идваше в „Капките“ да ме подкрепи, наистина пак се бяхме събрали за кратко, но отново не сме заедно. Подала съм молба за развод и този път сме разделени окончателно и няма връщане назад. Едно нещо като се счупи, колкото и да го лепиш, не се получава.
  • Любовта ви е много бурна и страстна, защо се стигна до окончателната раздяла?
  • – Имаше голяма любов между нас, да, но тя беше съпроводена от много пороци, лъжи и нечисти неща…А за мен любовта освен страст и секс, е и приятелство, грижа. Това човекът до теб да бъде най-милият, най-щастливият, а не само да се чуди как да те излъже и обиди и да ходи да те излага наляво – надясно като се има предвид, че съм популярна жена и хората ме познават. Всичките тези неща са ми се натрупали във времето и не мога повече да търпя и простя нищо. Може би той има някакви обяснения защо се държи така, но за мен това е всичко друго, но не и любов. Аз предател в къщата си и в живота си не искам

Толкова съм обидена и огорчена и ми е мъчно, че прекалено дълго време отделих на човек, който не си е заслужавал. Но животът дава своите уроци, за да може да изграждаме и да вървим напред по-добри. А когато се стремиш към други неща, си оставаш там, където си и дълбаеш надолу и надолу. Изморих се от тези отношения, много ме натоварват, токсични са ми, а в момента имам много важен момент в моята карира. Господ ми е дал шанса, феновете – любовта си и смятам, че трябва да се развивам в работата си. И да си гледам детето. На тях ще си посветя времето оттук нататък.

  • Колко пъти сте прощавали на Миро и сте му давали шанс?
  • Осем пъти и той не си взе поука и не се промени. Когато един човек е умен и му дадеш шанс, когато те обича, той оценява това като дар и започва да те цени още повече, да се старае и да те обича. А когато е глупав и не знае къде се намира, не може да го прецени и с всеки следващ шанс става все по-лош в действията си и в пороците си и те счита за глупак. Мисли си, че лъже теб, а всъщност лъже себе си, защото един човек, който се връща толкова пъти, той не е готов да си тръгне. Просто вече чашата преля. Все пак човек трябва да обича себе си и живота си, смятам, че съм постигнала немалко. Като се обърна назад във времето и в настоящето, смятам, че имам за какво да се радвам. Вярвам, че ми предстоят само хубави неща и си ги пожелавам. Също така съм убедена, че ще намеря своя правилен човек.
  • Миро изневерявал ли ви е?
  • Даже не съм се занимавала да разбирам такива неща. Но човек като те лъже за едно нещо, те лъже за всичко. Така, че това е най-грозното. Най-голямата грешка, която си отчитам във времето не само с него, а и по принцип, е, че не се дава втори шанс. Не се прощават такива работи. Хайде първи път всеки може да се обърка, но втори, трети …това вече граничи с глупостта. Явно в неговата глава така стоят нещата, той така вярва, че е правилно за едно партньорство, но за мен не е така, и затова не можем да се разберем. На съвсем различни вибрации сме. Явно не е било писано да останем завинаги заедно.
  • Как се запознахте всъщност?
  • Преди ти години ни запозна приятел, който впоследствие ни стана и кум. Миро е пожелал да се запознае с мен, една до болка позната схема, харесал ме и го помолил. Аз в онзи момент имах нужда от такава луда любов, която да ме разтърси и да ме събуди.
  • Той ви подари джип за 300 000 лева наскоро?
  • Това са пълни глупости. Миро се занимава с това, той има такава компания и аз имах възможност да карам различни автомобили, но реално имам само един. И когато той е на ремонт, ползвах неговите от автокъщата.
  • Той не се ли опитва отново да се върнете при него?
  • Даже и не искам да ме търси и да ме моли за нищо.
  • Къде ще живеете сега с Марая, след като се изнесохте от неговия дом?
  • С Мирослав живеехме на квартира, сега съм в моя си дом.
  • След три брака и развода бихте ли се омъжила отново?
  • Бракът за мен е едно друго ниво, на което те поставя човекът до теб. Но той не е задължително условие, за да бъдеш щастлив с някой и да те цени. Била съм истински щастлива с мъже и без да сме били женени. Това да се оженим беше желанието на Миро. И при предишните ми сватби е било така. Аз съм човек, който обича семейството, но е хубаво, когато човек направи такава крачка, да се посвети на другия. За всичко останало просто лъже себе си.
  • Съжалявате ли за тази връзка?
  • Продължавам смело напред. Имам много причини да се радвам в момента на живота, че изобщо не го и мисля. Не искам повече никакъв диалог с него, не му искам приятелството, не е честно.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html