понеделник, 29 април 2024 г.

От 20 до 40 минути спестяваме на полет след влизането ни в Шенген

Снимка: МИНИСТЕРСТВО НА ТРАНСПОРТА И СЪОБЩЕНИЯТА

За една седмица след частичното приемане на България в Шенген, статистиката показва, че пътниците спестяват между 20 и 40 минути на полет, заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова по време на събитие, организирано от Асоциацията на българската авиационна индустрия, съобщи БНР.

Поводът е посрещането на символичен полет в чест на приемането ни в Шенген, който се проведе от 4 до 7 април в няколко страни от Шенгенското пространство по инициатива на АБАИ.

„Възможността за съкращаване на времето за изчакване и проверки е сериозно основание за засилване на интереса към България като бизнес и туристическа дестинация“, отбеляза зам.-министър Натова.

Тя приветства „българските посланици на Шенген“ и посочи, че проектът е изпълнил целта си, а именно да привлече вниманието на европейците към приемането ни в общото пространство. Натова обясни, че осъществяването на този полет има за цел да покаже, че България вече е част от „въздушен Шенген“ и става по-лесно достъпна за всички държави в обединението.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html