събота, 27 април 2024 г.

Иван Христанов: БАБХ е дала на фирми на Таки 45 милиона лева

Преди дни директорът на БАБХ е дал на фирма на Таки 45 млн. лева. Това заяви в интервю за БНР Иван Христанов, бивш зам.-министър на земеделието и главно действащо лице за елиминиране на частни фирми от „Капитан Андреево“.

Той направи разкрития за пътя на наркотиците през „Капитан Андреево“ и настанените там частни фирми, извършващи товаро-разтоварна дейност. В предаването „12+3“ той говори за това кой контролира „Капитан Андреево“, пратките на наркотици, Гранична полиция и Агенция „Митници“.

„Смущаващо е, че този господин от БАБХ – Патарински, в четвъртък е дал на фирма на Таки 45 млн. лева – 15 млн. лева на година за следващите три години за обезвреждане на животински отпадъци. Правителството налива пари – нали водихме война с Таки, най-големият бос на мафията. Бизнесмоделът е прост – отчитат се умрели животни, които отиват към колбасарници или се търкалят по полето край Кочериново – 30 умрели крави. Служители на БАБХ попълват бележки и срещу тези бележки вие си стоите в Дубай, защото Таки живее там, и получавате 1,25 млн. лв. всеки месец гарантирана пара“, разказа Христанов.

„Таки е абсолютният бос на мафията. Ами е дясната му ръка за схемите. Пепи Еврото е една от пионките, има развито влияние в съдебната система и спецсъда, но е пионка, която те лесно жертват. В момента има някоя друга пионка на мястото на Еврото и Нотариуса. Имаме доказателство, че има връзка между „Капитан Андреево“ и Чакърян и съдебната система, доминирана от Певески. И цялата тази омерта, която изглеждаше до май 2022 г. непробиваема, нанесохме съкрушителен удар върху основния поток, финансирал мафията и политически сили през пътя на наркотиците. Това доведе до отпадането на главния прокурор, Къро, Алексей Петров, Пепи Еврото.Доведе до атаката на имоти на Размиг Чакърян, изземване на компютри на „Евролаб“. Очевидно ударихме изключително чувствителна точка в тази плеяда от звезди, окупирали България, и не ни позволяват като общество да си поемем въздух. Трагичното, е че ние ги махаме, те ги връщат“, каза още Христанов.

Иван Христанов обясни, че лабораторията на „Капитан Андреево“ била просто печатница за пари.

„Наркотиците минаваха през товаро-разтоварна дейност и затова трябваше да върнем държавните органи да извършват тази дейност. И сегашният министър на земеделието, и директорът на БАБХ – Патарински, върнаха без причини тази дейност на частни фирми, две, от които са подадени към службите за изключително опасни“.

Христанов, който бе депутат от ПП и напусна партията в последния ден на 48-ото НС, прогнозира, че ПП-ДБ „правят жертва в българския парламент за сметка на ЕП“.

„Имаме рязка смяна на позициите днес. Вчера беше „ще се постараем да изпълним мандата“, а днес „ние връщаме мандата, отиваме на избори 2 в 1″. Тези сили в посока избори 2 в 1 станаха прекалено очевидни“, твърди Христанов.

„За тези партии, които не сме в парламента, изборите ще са изключително трудни. Ние ще се мобилизираме изцяло, за да дадем надежда и алтернатива на тези над 400 000 избиратели, които през 2021 година гласуваха за ПП, а сега казват „не искаме, но за кого“, заяви амбициите на ПП „Единение“ за влизане в парламента Христанов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html