понеделник, 29 април 2024 г.

Росен Желязков е на официална визита в Албания

Председателят на Народното събрание Росен Желязков заминава днес на официално посещение в Албания, което ще продължи до 26 февруари. Визитата е по покана на председателя на албанския парламент Линдита Никола.

В рамките на посещението си в Албания председателят на Народното събрание ще се срещне с президента на Република Албания Байрам Бегай и председателя на парламента на страната Линдита Никола.

На 26 февруари в сградата на албанския парламент в рамките на официалното посещение на председателя на Народното събрание ще бъде открита изложба „Дипломация и изкуство“. Вечерта на 26 февруари ще бъде организиран прием на посолството на България в Тирана по случай 3 март, Националния празник на България.

Росен Желязков ще бъде придружен по време на визитата си от делегация, в чийто състав има по един народен представител от всяка парламентарна група на 49-ото Народно събрание на Република България.

В делегацията са председателят на Групата за приятелство България – Албания и народен представител от „Възраждане“ Климент Шопов и членове на групата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html