четвъртък, 2 май 2024 г.

Очаквано ДПС избра Делян Пеевски и Джевдет Чакъров за съпредседатели на партията

Снимка: БНТ
Напълно очаквано Делян Пеевски и Джендет Чакъров бяха избрани за председатели на ДПС. Решението е взето на започналата по-рано в събота XI-та Национална конференция на Движението за права и свободи.
Двамата бяха посрещнати сутринта с аплодисменти и скандирания ДПС. Предложението лидерството в ДПС да се раздели между Пеевски и Чакъров е на почетния председател Ахмед Доган.
а пръв път в историята на Движението за права и свободи Ахмед Доган не присъства лично на най-висшия партиен форум. От негово име Искра Михайлова поднесе „дълбоко съжаление и искрени извинения“. Тя прочете и обръщението на Доган, в което той се изказва категорично против предсрочни парламентарни избори, които според него ще дестабилизират страната.

В обръщението почетният председател посочва, че съпредседателството по дефиниция е контрапункт на едноличните решения. Това по думите му означава дебат в колективните органи. Според Доган така „новата парадигма на лидерството в ДПС ще демонстрира и единството на партията“.

„Със сетивата си усещам, че тази конференция ще сложи един нов етап от развитието на ДПС като един от основните политически фактори в страната“, заяви при откриването на 11-та Национална конференция на ДПС Юнал Лютфи, член на ръководството на партията.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html