понеделник, 29 април 2024 г.

България отбелязва ръст в туризма, съобщи ресорният министър Зарица Динкова

Партньорството, което общините изграждат, е добавената стойност на нашата реформа в начина, по който се рекламират черноморските общини. Вече виждаме и резултатите от тази реформа, защото по данни на туроператорите, отбелязваме скок на ранните записвания. Това заяви в предаването „Тази събота“ по bTV министърът на туризма Зарица Динкова, цитирана от пресцентъра на Министерството на туризма. Ние правим всичко, което можем – посредничим, стимулираме туроператорите да представят и популяризират страната ни, посочи тя.

Министърът на туризма заяви, и че през настоящия зимен сезон може да се поздравим за високия интерес към страната ни, защото „реагирахме бързо и навреме, когато избухна конфликтът в Израел“. Динкова уточни, че България веднага е пренасочила рекламата си към съседните страни и в момента имаме добър брой туристи от съседните пазари. Тя каза още, че рекламата на страната ни във Великобритания чрез микса дигитален маркетинг и телевизионната реклама в каналите Channel 4 и BBC дава много добър резултат.

По повод предстоящия ремонт на летището в Бургас Зарица Динкова поясни, че още преди месец е инициирала среща с кмета на града и концесионера на летището, на която въпросът е бил обсъден. „Оперираме в бизнес среда и водещи са както бизнес и пазарният интерес, така и интересът на инвеститорите. Ние като държава може да подпомагаме местните власти и това беше целта на тази среща“, изтъкна министър Динкова.

Тя каза още, че по отношение на различните програми, които Европейският съюз (ЕС) предоставя, Министерството на туризма ще се възползва от всички възможности на Съюза. „Това беше и апелът на всички мои колеги от ЕС на срещата ни в Брюксел – туризмът да заеме своето място в Европа и на ниво политики“, припомни Зарица Динкова.

България подкрепя целите, свързани с изграждането на модерна, устойчива и конкурентоспособна европейска туристическа екосистема, които са залегнали в Европейската програма за туризъм 2030 и „Пътят за преход в туризма“, заяви министърът на неформалната среща на министрите на туризма на ЕС на 20 февруари. Тя изтъкна, че страната ни насърчава разработването на нови идеи и политики, които освен че интегрират иновативни решения в сектора, допринасят за постигането на цифров и зелен преход.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html