вторник, 30 април 2024 г.

ССИ и „Лев Инс“ коментираха официално полицейската акция в сградата, в която са офисите им

Снимка: бТВ

Специализирана полицейска операция се провежда в сградата, в която има офиси застрахователната компания „Лев Инс“. От МВР уточниха, че акцията е по неотложност. След нейното приключване ще бъде дадена повече информация.

Явор Колев, директор на „Kиберсигурност“ в „Лев Инс“, съобщи, че действията на органите на реда са срещу друга компания, която има офиси в сградата, но не уточни коя е.

„Аз мога да кажа, че няма никакви действия, които се извършват спрямо компанията „Лев Инс“. Няма компания, която е наемател в сградата. Не мога да ви кажа какви отношения има „Лев Инс“. Упълномощен съм да заявя, че „Лев Инс“ няма отношение към действията, които се провеждат в момента. В момента се извършват действия по разследването. В нашия офис са направени действия още в деня на убийството, след това не е имало“, каза Колев.

От ССИ разпространиха официална позиция по повод полицейската акция.

Ето какво пише в нея:

„Полицейската акция в офис-сградата на бул. „Черни връх“ 51Д, в която се
помещава офисът на Съюза за стопанска инициатива, не е насочена нито към
администрацията, нито към членове на ССИ. Действията на органите на реда
не са свързани и с дейността на организацията.

Те са насочени към друга компания, която е наемател в същата сграда. Етажът, на който се намират офисите на ССИ, беше само огледан от полицията.

Уверяваме всички членове на ССИ, че организацията надлежно и стриктно
продължава да изпълнява своите ангажименти и дейност“.

От ЗК „Лев Инс“ също изразиха официална позиция:

„Уважаеми колеги, във връзка с полицейската акция в офис-сградата на бул. „Черни връх“ 51Д, заявяваме, че действията на органите на реда не са свързани с дейността на застрахователна компания ЛЕВ ИНС. Действията са насочени към компания, която е наемател в сградата, както и помещенията на Съюза за стопанска инициатива. Бяха отцепени два етажа, а служителите изолирани и лишени от комуникации. Уверяваме ви, че ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД работи и ще продължава да предлага най-добрите услуги на застрахователния пазар“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html