понеделник, 29 април 2024 г.

Кедъра се втали с фитнес

Борис Йорданов, за в. „Галерия“

Камен Алипиев – Кедъра се връща с гръм и трясък в телевизията. Култовият журналист ще оглави един от отборите в забавно-познавателното шоу на bTV „Аз обичам България“, а капитан на другия ще е Сашо Кадиев.

Наскоро Алипиев осъди на последна инстанция БНТ за неправомерното му уволнение от телевизията – майка през 2019 г. Но колоритният водещ не ще и да чуе за митичните коридори на „Сан Стефано“ 29, откъдето си тръгна жестоко обиден! Категоричен е, че би се върнал само в управителния съвет, и то ако сегашният шеф Емил Кошлуков вече не е там, пише вестник „Галерия“.

Кедъра ще цъфне отново в национален ефир сериозно втален и подмладен, видя репортер на „Галерия“. Очевидно Камен е отслабнал с фитнес, като редовно се бъхти на бягащата пътека в залата. Пуснал е и закачлива мускетарска брадичка. Добре, че bTV е в центъра, защото Кедъра няма шофьорска книжка, никога не е имал и джитка из София пеша. Ще спестиш от такси, майтапят го приятели. Това е семейна традиция във фамилията на сладкодумния телевизионер. Баща му, известният спортен журналист и доайен на БНТ Цветан Алипиев, също не можел да кара кола. Камен често напомня пред приятели, че татко му бил много галантен с дамите. И на шега допълва, че родителят му нямал книжка, защото щял да спира на Орлов мост и да прави огромно задръстване, докато целува ръка на красивите жени и поздравява приятелите си.

След уволнението си от БНТ Алипиев е журналист на свободна практика. Води шоу в радио „Тангра“, изявява се в БНР, коментира любимия си баскетбол в частни телевизии. Работи и като „инфлуенсър“, като най-вече рекламира различни маркови питиета. Наскоро Кедъра втрещи феновете си, които го видяха да предлага книги на улична сергия в Бургас.

„Кедъра продава книги и в Пловдив, и в София вече доста време. Случи се така, защото дългогодишно съм обвързан с „Пощенска кутия за приказки“. Започнах да чета там преди 8 години. Дълго време ми беше отдушник от напрежението в работата. А сега не четенето, а продаването на книги дори е едно от основните ми занимания“, сподели журналистът пред сайта Gramofona.com.

Понеже не е шофьор, Кедъра си признава, че понякога му е тежко, когато има ангажименти извън София. Тогава на помощ идва единствената му щерка Александра, която е доста печена зад волана и става шофьор на известния си татко. Младата дама скоро ще стане на 30 и е рожба на любовта на журналиста с жена му Боряна. Александра страни от прожекторите, но „Галерия“ научи, че обожава пътешествията в чужбина, обича екстремните зимни спортове и има активна  гражданска позиция, също като татко си. В профила си във Фейсбук е доста обрана и не споделя лична информация, като например дали е обвързана в момента.

Кедъра е друга бира! Майтапи се със себе си, че е „веселият пияница“, душата на компанията е и може да говори два часа, без да спира. Обича хубавите питиета, но не прекалява.

Особено сладкодумен е за любимия баскет и за другата си страст – рок музиката, споделят негови приятели. Близък другар му е музикалният журналист Васил Върбанов, с когото водят радио предаване, а ги събира именно любовта към твърдия саунд.

Камен се ядосва, че така и не се научил да свири на някой музикален инструмент. Вкъщи имали три китари, а баща му Цветан освен добър журналист бил и нелош музикант. Наскоро Кедъра изпял пред публика великото парче „Another Brick in the Wall“ на „Пинк Флойд“, но признава, че му се получило „фалшивичко“.

Камен като спортен журналист не пропускал олимпиади, преди да го уволнят от БНТ. Посещава и големите баскетболни първенства, като именно с емоционалните му коментари на великата игра по телевизията си спечели доста фенове. През 2002 г. е на Световното по баскет в Индианаполис, САЩ. Тогава посещава и култовото „Хард рок кафе“. Като легенда се носи, че сръбски музиканти го чули да говори български и му изсвирили „Месечина, месечина“ на ухо!

Кедъра е с активна гражданска позиция и често се втурва с ентусиазъм в протести. Признавал е, че на протестите през 1997 г., които бутнаха правителството на Жан Виденов, излязъл с дъщеря си на ръце, която била едва към тригодишна тогава. Малката Александра се простудила и пипнала бронхопневмония, а Алипиев имал угризения. На големите протести от 2020 г. пък се премени като пионерче.

Прякорът му е от младежките години, когато играел баскетбол. „Явно съм приличал на дърво, защото все ме оприличаваха с екзотичен дървесен вид от учебника по география за шести клас“, спомня си той.

Камен е запален киноман. Един от любимите му филми е култовата унгарска анимация „Семейство Мейзга“, която беше популярна и у нас през 70-те и 80-те. Още помни имената на героите и се шегува, че може да напише трактакт за щурото сериалче. Преди 7-8 години известният журналист си направил първата и единствена засега татуировка, май заради изгубен облог. За кураж взема със себе си и щерката Александра, а тя увековечила моментите при татуиста с мобилния си телефон. Много зрители се бяха затъжили за култовите лафове на Алипиев! Е, скоро ще го видят отново по телевизията. Макар и не в любимата БНТ, където идва в далечната 1987 г. с препоръките на баща си и на Сашо Диков.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html