събота, 27 април 2024 г.

Левски се наложи над Пирин в Благоевград, Славия победи Берое в София

Головете за Левски отбелязаха Марин Петков и Рикардиньо, а за домакините – Юго Комано.
Снимка: ЛЕВСКИ ТВ

Отборът на Левски се наложи над Пирин с 2:1 в Благоевград, съобщи БНР. Успехът на „сините“ бе постигнат с десет души, след като Хосе Кордоба бе изгонен с директен червен картон след половин час игра.

Марин Петков и Рикардиньо вкараха за тима на Николай Костов, Юго Комано изравни междувременно за „орлетата“. Това бе трета поредна победа за Левски в първенство и втора за сезона срещу Пирин.

Отборът на Славия постигна класическа победа над състава на Берое с 3:0 в първия пролетен кръг на футболното ни първенсво. Тони Тасев вкара два гола за „белите“, като вторият бе от дузпа, а резервата Владимир Николов оформи класическия успех.

Новакът в елитната футболна група на България Крумовград победи Ботев (Пловдив) с 2:1 в мач третия мач вчера. Срещата се проведе на тренировъчната база на „канарчетата“ в Коматево. Две от попадения в мача паднаха от дузпи, а два гола на пловдивчани пък бяха отменени заради засади. Символичните гости завършиха срещата с човек по-малко заради червен картон на Дилан Мертенс в самия край на мача. Това е първа загуба на Ботев (Пловдив) от четири месеца. Последното поражение на пловдивчани в шампионата беше 8 октомври – 0:1 срещу ЦСКА 1948. Крумовград пък регистрира трети пореден успех в първенството. Трябва да се отбележи, че това е втора победа на новаците в елита над „канарчетата“ през този сезон след 2:1 през август на „Колежа“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html