четвъртък, 2 май 2024 г.

Румен Радев: Прекалените компромиси водят до резултати, които не са от полза за хората

Президентът Румен Радев коментира предстоящата ротация. „Бъдете сигурни, че както съм казвал, аз ще изпълня Конституцията“, заяви той. Държавният глава говори от Банско.

Той допълни, че ще се проведат консултациите при него, след което ще връчи мандата за съставяне на правителство на първата политическа сила – ГЕРБ.

„Прекалено големите компромиси водят до резултати, които не са в полза на българските граждани“, категоричен бе президентът.

„Много е важно партиите да отчитат, че устойчивост в политиката може да се гради, само ако тя почива на ясни принципи и ценности“, заяви Радев.

Президентът допълни, че не иска да се меси в работата на правителството.

„Това, което остава като впечатление в българските граждани от всички тези дразги е, че няма значение кои ще бъдат в ролята на министри, защото виждаме, че решенията се вземат от други хора, на друго място“, заяви Радев.

„Всички приказки за конституционна реформа и правова държава катастрофират в реалността, в която Мартин Божанов е могъл да бъде брокер между мафията и съдебната власт единствено с политическа протекция. Нашето общество така и не разбра кой е диктувал в тефтерчето на Филип Златанов, кой е кадрувал чрез Красьо Черния, къде са Пепи Еврото и неговите джуджета и тъкмо заради това продължи варварското разграбване и превземане на държавата именно в комфорта на безнаказаността“, подчерта президентът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html