събота, 27 април 2024 г.

Президентът Румен Радев е на посещение в Банско

Президентът Румен Радев е на посещение в Банско днес. Той бе посрещнат от кмета на планинския ни курорт Стойчо Баненски.

На работна среща с местната власт държавният глава обсъжда развитието на туризма в района и предизвикателствата за гостите от чужбина след приемането на България в Шенген.

В разговорите участва и съветникът на президента и бивш министър на туризма Илин Димитров. Президентът подчерта, че наред със стратегическите инвестиции в перспективните отрасли, сред които е и туризмът, не бива да се забравя и инвестицията в здравето на българските граждани чрез осигуряване на възможности за спорт и отдих сред природата, без да се нарушава екологичното равновесие.

Това трябва да стане чрез изграждане на спортна и туристическа инфраструктура, която да допринесе за развитието на община Банско и района и ще ограничи достъпа на автомобили в планината.

Безусловен и най-важен компонент в тази инфраструктура е втората кабинкова линия. Чрез интегрираните териториални инвестиции, потенциалът на Банско, Пирин и съседните общини трябва да бъде използван с разум и отговорност, както към природата, така и към хората, подчерта президентът Радев.

По-късно на Бъндеришка поляна Румен Радев ще наблюдава състезанията за световната купа в ски дисциплината слалом и ще се срещне с отряда на Планинската спасителна служба в Банско.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html