събота, 27 април 2024 г.

Градската организация на БСП е единна, ползвам се с нейното доверие, категоричен е Иван Таков

Градската организация на БСП е единна и се ползвам с нейното доверие, заяви председателят на столичните социалисти Иван Таков.

Миналия петък, след избора на временен председател на Столичния общински съвет (СОС), националното ръководство на БСП сне политическото си доверие към общинските съветници на партията в СОС, подкрепили избора на Цветомир Петров от „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) за председател на Общинския съвет.

За мен това не е от такова значение, аз се ползвам от доверието на градската организация, на градския съвет, на групата съветници в Столичния общински съвет, както и на Местната коалиция „БСП за България“, коментира Таков, цитиран от БТА.

Според него това, че има искане от столични структури на партията за оставка на съветниците на БСП, е опит за натиск по отделни организации да излизат с позиции за оставката му. „До момента това се е случило само и единствено в районната организация на другарката Нинова, оттам нататък други позиции няма, отделни социалисти ги пишат и се опитват да направят от мухата слон“, каза Иван Таков.

Дали ще заработи СОС, Таков отговори, че това е бил целият смисъл на избора на временен председател – да заработи съветът, да бъдат сформирани комисиите и, след три месеца безвремие, да започнат да се случват важните за хората и за целия град неща. Решенията в СОС ще се взимат много трудно, видя се, че най-голямата група в Общинския съвет е абсолютно безпомощна да събере мнозинство и затова трябваше да изпием и тази горчилка, която се случи в последните дни, добави председателят на градската организация на БСП. Но, подчерта той, въпреки всичко ние сме избрани от гражданите, а не да се ръководим единствено и само от теснопартийни сметки на  партийните централи.

Ако цената на това да заработи Общинският  съвет и да започнат да се случват добри неща за града е „моята глава“, аз с радост ще я платя отново, заяви председателят на социалистите в СОС.

Иван Таков не се притеснява от изключване от партията, но, ако това стане, не мисли за свой собствен политически проект. Ще продължава заедно с групата общински съветници от БСП да работи в Общинския съвет. Нито ръководството на партията, нито Корнелия Нинова може да изтръгне социализма от моето сърце, каза той.

Таков участва в шествие под наслов „Не на фашизма, не на Луковмарш! Хора бдете!“, организиран от Софийската организация на БСП и Българския антифашистки съюз. Събрали сме се днес и все повече такива мероприятия и говорене трябва да има по антифашистката тема, коментира Таков. Шествието тръгна от паметника на Незнайния воин и се насочи към президентството.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html