неделя, 28 април 2024 г.

Аграрната камара се разграничи от земеделците, които продължават с протеста

Снимката е илюстративна

Българската аграрна камара се разграничава от земеделските организации, които продължават протестите, като ги обвинява в преследване на политически и  лични цели. Разговорите по детайлите на споразумението , които земеделците ще подпишат с правителството,  продължават и днес.

Разцепление в Българската аграрна камара няма. Продължаваме да бъдем единни и да отстояваме исканията на нашите членове, зад които стоят над 10 хиляди земеделски производители, пише в становище на камарата, изпратено до медиите по повод поведението на една от организациите – членуващи в нея.

Картофопроизводителите обявиха, че не са доволни от постигнатото споразумение с властта и ще продължат за протестират.

Според Аграрната камара обаче, организациите, които продължават протестите, са с неизвестна членска маса и заради това трябва  да бъде приет Закон за браншовите организации, който ще изсветли и легитимира всички структури в аграрния сектор.

Ескалирането на протести вместо конструктивни разговори в ситуация на предстояща ротация в изпълнителната власт придава политически нюанс и обслужва решаването на политически и лични, а не браншови проблеми, се казва в позицията на камарата.

И днес лидерите на организациите, които водиха разговори с правителството, продължават комуникацията по детайлите  на документа и сумите, с които държавата ще подпомогне фермерите. При постигане на консенсус меморандумът ще бъде подписан утре.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html