неделя, 28 април 2024 г.

Земеделците спират протестите, разбраха се с управляващите

Фермерите спират протестите от понеделник.
Снимка: БНР

От понеделник земеделците спират протестите, като тогава се очаква да подпишат споразумение с управляващите. Това стана ясно след края на днешната среща на премиера Николай Денков и земеделския министър Кирил Вътев с протестиращите зърнопорозиводители.

„Имахме поредната среща със зърнопроизводителите и екипите на Министерство на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“. Срещата отново беше съдържателна и задълбочена. Смятаме, че имаме съгласие по основните точки. В неделя очакваме да редактираме текста на споразумението, така че то да придобие краен вид и в понеделник да се подпише“, посочи след края на срещата премиерът акад. Николай Денков.

Илия Проданов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите също потвърди, че се е постигнало съгласие между протестиращи и правителство:

„Имаме разбирателство по трите вида точки по декларацията, която бяхме представили предварително. Спираме ефективните протестни действия в понеделник, тъй като така или иначе в събота и неделя нямаше да протестираме. Ще се изготви текст на споразумение между нас и министър-председателя, който да бъде разписан”, каза той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html