събота, 27 април 2024 г.

Футболните национали отиват на турнир в Баку

Снимка: БФС

Българският футболен съюз (БФС) е получил официална покана от световната футболна федерация да се включи в дебютното издание на новия проект FIFA Series, противопоставящ представители на различни конфедерации от целия свят в приятелски мини-турнири. Това стана ясно от съобщение на пресслужбата на централата в „Бояна“.

Историческото първо състезание от FIFA Series ще се проведе в столицата на Азербайджан Баку между 19 и 26 март т.г., а в него участие ще вземат националните отбори на домакините, на България, на Танзания и Монголия.

Селекцията на Илиан Илиев ще се изправи срещу африканския състав на 22 март, а три дни по-късно ще играе с Азербайджан. Намерението на ФИФА е да превърне турнирите FIFA Series в регулярни събития, посредством които да се дава възможност на отбори от цялата планета да мерят сили в официални мачове. С този тип турнири Световната федерация по футбол иска да обогати календара и на такива страни, които имат малко мачове, а и не се класират особено често на континентални или световни форуми. Танзания в момента обаче е част от финалния турнир за Купата на Африканските нации.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html