четвъртък, 2 май 2024 г.

Украйна и Полша готови за съвместно оръжейно производство

Снимка: MIL.IN.UA

Украйна и Полша ще бъдат в състояние да разрешат проблемните въпроси във взаимоотношенията между двете страни, включително полските протести на границата, заяви днес украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс. Държавният глава се срещна с полския министър-председател Доналд Туск в Киев.

Агенцията припомня, че в последните месеци отношенията между Киев и Варшава се влошиха в контекста на граничната блокада на полски шофьори на камиони, която представлява заплаха за икономическия растеж на Украйна. Тукс посочи, че Полша и Украйна имат общи възгледи по събитията на границата, които спъват превоза на стоки.

„Обсъдихме с премиера (на Полша), че всички съществуващи проблемни въпроси могат да бъдат разрешени на ниво правителства, и скоро започваме да работим в тази насока“, каза Зеленски на съвместна пресконференция с Туск след разговорите им в украинската столица.

Полският премиер на свой ред заяви, че двете страни са готови да завършат преговорите за вложения в съвместно производство на оръжия и боеприпаси.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html