понеделник, 6 май 2024 г.

Топ астроложката Мира Кунева: Ваня Григорова ще се заяви като лидер през 2024-та

Снимка: ЛИЧЕН АРХИВ

Известната астроложка Мира Кунева има техническо образование, след което специализира и прави аспирантура в областта на приложната математика и механика. Първата й среща с астрологията е през 1995 година и вече двайсет години се занимава с изготвянето на прогнози. Основните й интереси са свързани с натална, прогностична, хорарна и бизнес астрология. До хороскопите на Мира Кунева се допитват много популярни личности, а каква ще бъде 2024 година според звездите, както и какво очаква водещите политически фигури на България, ще разберете от интервюто й пред „Галерия“.

 

Интервю на Ива ДИМИТРОВА, за в. „Галерия“

–       Мира, каква ще е 2024-та според звездите? На кои планети е подвластна тази година?

–       Най-голямото събитие е влизането на Плутон във Водолей. Това се случи през пролетта на 2023-та. От септември до януари се върна за кратко в Козирог и на 28 януари отново ще е в знака Водолей. Там ще е чак до 2043-та, защото Плутон е най-бавната планета. Когато сменя своя знак, започва нова епоха. От 2008-а година Плутон беше в Козирог и с това по света се укрепиха много авторитарни режими и диктатури. Последно Плутон е бил във Водолей от 1777 до 1797 година.  Тогава са създадени Щатите, избухнала е Френската революция. Създаден е капитализмът, започнал е техническият прогрес. Сега също най-вероятно ще има огромни промени в света. Хората вече няма да бъдат държани  с твърда ръка, а голяма част от народа ще иска да участва в управлението на държавата си. Този период е свързан и с доста протести, в много страни по света ще ги има.

Очаква ни и технологична революция. Според футуролозите през 2045-а сумарният интелект на компютрите ще надвиши този на хората и ние няма да знаем дали тези машини ще работят в синхрон с хората, които ще имат чипове в мозъка. Машините ще станат свръхинтелигентни, тогава ще говорим за изкуствен свръхинтелект, който не е ясно дали ще се съобразява с нас…

–       Кога ще започнем да усещаме новия период?

       Новият световен ред ще започне да се оформя от лятото на 2025-а до 2030 г., защото тогава Уран влиза в Близнаци. През 2024-та и 2025-а планетата е в Телец. Уран е управител на Водолея, обаче Телецът е нехармонично свързан с водния знак и тогава може да се очаква стрес, напрежение и проблеми. Това ще ни донесе несигурност, нестабилност. Когато обаче планетата влезе в Близнаци през лятото на 2025-а, лека полека следващите две години ще има подреждане на много неща по света, ще има подем на икономиката.

Най-вероятно някои световни сили ще загубят властта си, като на тяхно място се появят други. Най-вероятно до 2030-а ще имаме нови транспортни средства, за да опазим природата. Обществото ще се раздели на две групи – едните ще отричат всичко това, а другите ще са готови да се развиват и да се приспособят към новия свят, който ни очаква.

  • Сега бушуват две войни, ще има ли примирие през тази година?
  • Не съм сигурна, че ще приключат. Към 14 февруари има много труден аспект на Марс с Плутон, а това води до изостряне на конфликти, започване на нови войни. След това има един труден аспект – на седми април се забелязва тежка картина за цялото човечество. Освен че е възможно нови военни действия да избухнат, не е изключено да има природни бедствия, наводнения, земетресения…

В края на април може да има бум на инфекции, вируси, наводнения. На 15 юли отново са възможни природни бедствия или катастрофи.

Преговори за мир и уреждане на военни конфликти се забелязват чак след юни натам. Най-вече през лятото на 2025-а и зимата на 2026-а.

  • Какво я чака нашата страна? Ще има ли стабилно правителство или напротив – нови избори?
  • Ситуацията е неспокойна. Ще има конфликти, разпокъсаност, непредсказуемост на отделните групи в обществото. Плутон започва транзит в Юпитер и

това ще донесе промени в нагласите на българите. Както и в икономиката ни. Законите ще бъдат сериозно променени или ще има натиск да бъдат реформирани. До 2026-а ще има смяна на политическите лидери. Особено през лятото на тази година ще се появят нови лица на хоризонта.

– За кои зодии тази година ще е успешна?

– Юпитер ще бъде в Телец до края на май. Затова този период няма да е добър за Риби и Рак, а ще е благоприятен за земните зодии – Телец, Козирог и Дева. Тези знаци ще могат да подготвят проекти, да ги развият, да се възползват от щастливите ситуации по пътя си. Лъв, Скорпион и Водолей трябва да се пазят от грешни решения, няма да имат успех в проектите си. Ще имат конфликтни ситуации и трусове с партньорите си.

Когато Юпитер влезе в Близнаци, периодът ще е благоприятен за Везни, Водолей и по-малко за Лъв и Овен. Този период ще е труден за Дева, Стрелец и Риби и от 25 май натам те трябва да са предпазливи както в партньорските си отношения, така и при инвестирането на големи суми пари и при покупката на имоти. В работата си тези знаци също ще имат затруднения, защото ще изпитват сатурновите транзити и те трябва да си  направят сериозна равносметка на живота кое трябва да променят и кое не.

През август и декември Юпитер ще образува труден аспект със Сатурн в Риби и в тези месеци в световната икономика и при нас ще има повишаване на цените.

  • Кога Меркурий ще бъде ретрограден?
  • Три пъти. Единият път от 2 април до 26 април в Овен. После от 5 до 28 август Меркурий ще е в Лъв и от 26 септември до 16 декември ще е в Стрелец. С този Меркурий в огнени знаци много трябва да се внимава. Хората е добре да се пазят от грешки и прибързани решения.
  • Известна сте с точните си прогнози за популярните личности, какво показва хороскопът на Румен Радев? Партията му, за която се говори, че ще създаде, ще има ли успех?
  • Продължават нептуновите влияния, които го забъркват в различни скандали и неясни ситуации. Трябва да се пази от хората, с които се замесва. Възможно е грешните преценки да му доведат неприятности през 2024 година. Успешни могат да бъдат за него месеците април и май от 2025 година натам.

– Добра ли ще е тази година за лидерката на БСП Корнелия Нинова, която се опитват да махнат от поста, но това така и не се случва?

– Трудните влияния, които вървяха при нея през 2022-ра и 2023-та приключиха. При нея става малко по-спокойно, но все още има нептунови влияния. Имам чувството, че всичките ни политици вървят в една тъмна гора без фенерче. Те са в прекалено неясни ситуации, трудно е да се избират правилните подходи и решения, съветниците им също.

–       Каква ще е годината за бившия премиер Кирил Петков, чиято партия участва в сглобката? 

–       При него също като при Корнелия Нинова Плутон спря да му пречи и да го възпрепятства. Но той все още има силни уранови влияния. Ще се сблъска с непредсказуеми ситуации, препятствия и външни намеси от лятото на 2024 година до лятото на 2025-а. За него по-добри месеци ще са май, юни и юли на тази година. Тогава ще има силни изяви.

–       Кандидат-кметицата на София Ваня Григорова постигна много добри резултати на изборите, ще има ли нови успехи през 2024-та на политическата сцена?

–       Лятото на 2023 година е било много силно за Ваня Григорова. До май 2024-та влиянията в нейния хороскоп са много добри и тя наистина може да се заяви като силен лидер. Така че нейният хороскоп в момента отива в пик, тя ще се доказва и забелязва. Григорова обаче  също ще започне да се сблъсква със сериозни предизвикателства в екипите си и с тези, с които е в някакви партньорства. Те ще й създават трудности от май-юни на тази година до зимата на 2025-а, дали тя ще ги преодолее и трябва да търси нови партньори, не ми е много ясно. Но за момента е в своя пик и ще виждаме интересни изяви като цяло от нея. Тя е земен тип, знае на какво разчита, какво иска…Те са много последователни, гонят си целите дълго, но имат малко ограничен мироглед, не винаги са много адаптивни към новостите.

–       Какво вещае годината на столичния градоначалник Васил Терзиев?

– Той е в силен период, в който може да се изявява от август- септември на 2023-та до април на 2025-а. Може да се заяви като лидер и ръководител. Юпитер му върви през слънцето и ако е способен наистина да е силен ръководител, ще има големи успехи. Той е много борбен човек по хороскоп, като захапе някаква цел, не я пуска, каквото и да става. Упорит е, но и той като Григорова ще има трудности през април-май. Ще се сблъска с препятствия, през които да премине, но има добри влияния да се докаже от това лято до следващия май и после през 2026 г.

–       Ахмед Доган е зодия Овен, той се завърна като лидер на ДПС, може ли да се появи официално и в активната политика в скоро време?

–       Нещо се е случило, появили са се сериозни проблеми, за да се завърне на лидерското място. Те са започнали още от зимата на 2023-та, били са силно изразени през миналото лято и до януари-февруари ще продължат, така че сегашните му изяви са свързани с принуда. Той се е задействал, за да може да овладее някакви ситуации. За него силен месец е май, отчасти юни и юли. В картата му няма чак толкова силни влияния, за да се изяви като силен лидер и да продължи да оглавява партията си, по-скоро това е временно явление. Не виждам и да се върне в активната политика.

–       Трудна ли ще е годината за бившия министър-председател Бойко Борисов?

–       При Бойко Борисов следващата година Юпитер минава през слънцето, така че от лятото на 2024-та до пролетта на 2025 г. при него може да има някакви положителни развития и отделни изяви. В картата му обаче има прекалено активен Уран, а там има голяма непредсказуемост, външни събития, които много ще  препятстват и преобръщат изявите му до есента на идната година, така че периодът няма да е изцяло успешен за него.

–       Какво я чака примата Лили Иванова през тази година?

–       В хороскопа на Лили Иванова започват трудни плутонови влияния от тази зима и ще продължат до 2025 година. Да се надяваме тя да може да се пребори с тях, защото те засягат здравето и жизнената сила. Иначе тя е много борбен човек, нейният живот е музиката и тя никога не се предава, затова смятам, че тя ще успее да преодолее всичко.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html