понеделник, 29 април 2024 г.

Денков: Ниският дефицит от 2,2% позволява още 1,2 млрд. лв.инвестиции в общините

Николай Денков
Снимка: МС

Постигнатият по-добър дефицит ни даде възможност да отделим 1,2 млрд. лева допълнително, спрямо предвидените в бюджета тази година, за проекти в общините. Това са средства, които всеки един ще може да усети според това как ще бъдат използвани в съответната община. Това заяви премиерът Николай Денков в началото на днешното правителствено заседание, съобщи БТА.

„Не вярвайте на думи без аргументи, независимо от това кой ги казва. Гледайте и оценявайте делата и реалните резултати. Само те имат значение. Ето един пример от днес – Министерството на финансите предостави информация, че дефицитът за 2023 г. е 2,2 %. Това е почти процент под заложения в бюджета от 3 % и три пъти под апокалиптичните 6 % до 7 %, с които обществото беше плашено месеци наред. Поздравления на министъра на финансите и неговия екип“, каза министър-председателят Денков пред министрите от кабинета.

„Ще продължим да работим за резултати, които променят България към по-добро. Изисква се още време, за да ги усети всеки в ежедневието си, но сме на прав път. Хората започват да го разбират. Нека гледаме с увереност към 2024 г., защото имаме основания за това“, допълни още премиерът.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html