неделя, 5 май 2024 г.

Агенция по заетостта приема заявления за безплатни обучения по дигитални умения

Снимка: АГЕНЦИЯ ПО ЗАЕТОСТТА

Агенция по заетостта приема заявления за безплатни обучения по дигитални умения с ваучери, напомнят в пост в официалната си фейсбук страница от Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

Заявка могат да направят работещи и безработни хора в неравностойно положение, които не притежават или имат ниска степен на дигитална грамотност и образование. Всеки обучаващ се има право да получи един ваучер за обучение за придобиване на базово и един ваучер за средно ниво на цифрова компетентност, уточняват от МТСП.

От 21 декември Агенцията по заетостта започна приема на заявления за обучение с ваучери за придобиване на дигитални умения за цифрова компетентност. Допустимите форми на обучение са присъствена и дистанционна. Необходимо е попълване на електронно заявление. В заявлението за участие гражданите следва да попълнят всички задължителни полета. След подаването, на посочения имейл адрес, кандидатстващият ще получи информация за номера, под който е регистриран в системата на Агенцията, уточниха от ведомството.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html