неделя, 28 април 2024 г.

Парламентът привика шефа на КЕВР Иван Иванов заради поскъпването на водата

Парламентът ще изслуша председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов във връзка с покачването на цената на водата, средно с 15 процента от 1 януари 2024 година. Точката беше включена като осма от програмата за работа на депутатите тази седмица и бе представена от председателя на парламента Росен Желязков.

Вносител е Антоанета Цонева от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

В седмичната програма  са вторите четения на промените Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, на Законопроекта за изменение и допълнение на Семейния кодекс, в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на България.

Очаква се депутатите да разгледат още законопроект за ратифициране на Гаранционното споразумение между Европейската комисия и България, както и на споразумението за финансов принос между България и Европейската комисия. В програмата е включен и проект на решение, свързан с изменение на актуализиран проект за инвестиционен разход „Придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС“, предаде БТА.

Предстои депутатите да обсъдят и проекти на решения, свързани с промени в състава на постоянните комисии на Народното събрание.

В четвъртък дневният ред предвижда на второ четене да бъде обсъден бюджетът на Националната здравноосигурителна каса и на държавното обществено осигуряване за 2024 година.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html