неделя, 28 април 2024 г.

Девин Хейни сътвори боксово шоу и спечели световната титла в супер-лека категория

Девин Хейни (вляво) не даде никакъв шанс на съперника

Непобеденият на професионалния ринг Девин Хейни (31-0) завоюва световна титла във в още една категория. 25-годишният американец си спечели пояса на Световния боксов съвет (WBC) в супер-лека категория, след като надигра убедително Реджис Прогрейс (29-2) с единодушно съдийско решение (120-107).

Хейни зарадва публиката с истинско боксово зрелище в Сан Франциско.  Това бе дебют за него в дивизията до 63,5 килограма, но той показа достатъчно мощ, скорост и техническо майсторство на ринга и доказа, че може да спори за статута на безспорен шампион и в тази категория.

Хейни откри битката с няколко силни удара с предната си лява ръка. Прогрейс, който си служи с обратен гард, се опита да загради съперника си, като стъпваше от външната страна на изнесения преден крак на Хейни. И двамата боксьори бяха пестеливи в ударите си и не пускаха комбинации от повече от два удара.

Хейни печелеше всеки рунд в със силата на прецизните си крошета, отлични прави и ъперкъти на ринга. Той отбеляза нокдаун в рунд 3 със силен десен прав и разби лицето на Прогрейс, който трудно се възстанови от този момент.

Дясното око на Прогрейс се поду жестоко и дори се затвори преди края на рунд 3. Неговите кътмени трябваше да си свършат работата, но и срязването не помогна особено, тъй като Хейни доминираше до самия край на мача.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html