четвъртък, 2 май 2024 г.

Сантос на Пеле за първи път изпадна във втора дивизия в Бразилия

Легендарният бразилски футболист почина на 29 декември 2022 г. на 82 години.
Снимка: ЕЗА/БГНЕС

Легендарният бразилски клуб Сантос, люлката на покойната футболна легенда Пеле, изпадна във втора дивизия за първи път в историята си, малко преди първата годишнина от смъртта му, съобщава БНР.

Сантос решаващо поражение с 1:2 у дома от Форталеза в последния си мач за сезона, с което подпечата съдбата си на последния от четирите отбора, които ще играят от следващия сезон в „Серия Б“ на бразилското футболно първенство.

Отборът на Пеле и Неймар завърши безславно сезона си на 17-о място с 43 точки – с една по-малко от Баия, който избегна изпадане с победа 4:1 над Атлетико Минейро, и с 27 по-малко от гиганта от Сао Пауло Палмейрас, който спечели втората си поредна титла.

Воденият от Луис Суарес Гремио завърши на изненадващо доброто второ място с 68 точки благодарение на попадението на уругвайския нападател при победата с 3:2 срещу Флуминензе.

Отпадането на Сантос идва по-малко от година след смъртта на трикратния носител на Световното първенство по футбол Пеле на 29 декември 2022 г. на 82-годишна възраст. Срамът следва години на икономически и спортни проблеми в Сантос и оставя Фламенго и Сао Пауло като единствените клубове в Бразилия, които никога не са изпадали.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html