вторник, 30 април 2024 г.

Заледяване на пистите повторно затвори летище Мюнхен, спря 300 полета

Снимка: БНР/ЛЕТИЩЕ МЮНХЕН/ЕКС

Повече от 300 полета са засегнати от повторното затваряне на летището в Мюнхен поради заледяване, което още повече утежнява положението на пътниците. И трите полета от Мюнхен за София днес са анулирани, показва справка на сайта на столичната аерогара.

Летището в Мюнхен отново бе затворено днес за полети, след като през нощта леден дъжд стана причина за заледяването на всички писти. То остана затворено до 12:00 часа днес от съображения за сигурност. Засегнати са най-малко 150 излитания и 160 кацания. Пистите бяха размразени през първата половина на деня, като планът е въздушното движение да бъде възобновено от обяд, казаха от летището на баварската столица. Въпреки това може да се предположи, че по-голямата част от полетите ще трябва да бъдат отменени и през останалата част от деня от съображения за сигурност.

Това означава ограничения за пътниците, които искат да отпътуват или да кацнат в Мюнхен днес. Това засяга и около 1500-те пътници, които останаха блокирани на летището през уикенда поради силния снеговалеж, като някои от тях чакаха на терминалите в продължение на дни.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html