четвъртък, 2 май 2024 г.

Еврокомисар Макгинес: България ще влезе в Еврозоната, но преди това трябва да покрие определени критерии

Премиерът Николай Денков и финансовият министър Асен Василев говориха след срещата си с еврокомисаря по финансова стабилност Марейд Макгинес в Министерски съвет.

Комисар Макгинес заяви, че „е ясно, че България ще се присъедини към Еврозоната, но това изисква да се покрият дадени критерии“.

Комисар Макгинес и министър Асен Василев ще посетят ГКПП „Капитан Андреево“. „Това е моето първо посещение в България. Утре ще посетим пункта „Капитан Андреево“. Дискусиите днес бяха изключително полезни. Имах възможност да посетя и да се разходя из страната, за да мога да представя информация на моите колеги“, каза комисар Макгинес.

„Виждаме доста сериозна активизация на внос и износ на стоки от Русия през българо-турската граница. Точно по този въпрос сме започнали активна работа с Европейската комисия – точно това ще бъде нашият фокус“, обърна се Василев към Макгинес.

По думите на министър Василев трафикът на „Капитан Андреево“ е бил овладяван чрез бързо пропускане на превозни средства и съответно липсата на проверка.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html