събота, 27 април 2024 г.

Месец след раждането на третото си дете Ива Софиянска се върна на работа

Снахата на Васил Божков кръсти второто си момче на баща си Стефан 

Марина Стоева за в. „Галерия“

Нито за миг щерката на бившия столичен кмет Стефан Софиянски – Ива Софиянска-Божкова, не е спирала да работи по време на третата си бременност, която остана в абсолютна тайна до самото раждане на Стефан III. Въпреки че преди две години се откъсна от телевизията снахата на Васил Божков до последно е действала по задачите си, като сегашните й ангажименти са в сферата на рекламата и инфлуенсърството. Това разказа пред „Галерия“ нейната майка – Алиса Софиянска. 

Щастливата баба не скри радостта си от новия член на семейството. „Детенцето е прекрасно и спокойно, много търпеливо дори, когато трябва да се храни. Всичко е наред, емоциите са радост и щастие. Особено при другите две деца на Ива, те са много възпитани, мили и добри“, добави още тя. Дядото Стефан Софиянски, на когото е кръстено бебето, пък изтъкна, че с фамилията на таткото Антон Божков, наследникът е наречен на една от легендарните фигури в историята на ЦСКА и бивш треньор на Националния отбор по футбол Стефан Божков. По начало семейна традиция в клана Софиянски е да кръщават децата на името на бащите, когато са момчета. 

Така се казва и юнакът на първата им дъщеря Елена затова и новият член е Стефан Трети.

На въпроса дали помагат при грижите за бебето, г-жа Софиянска сподели, че по-скоро стоят настрана. „Те сами си се справят, ние само им се радваме на внучетата“, обясни дамата. А след като я попитахме как Ива е успяла да скрие бременността си толкова дълго време, гордата баба отсече: „Като медиен образ, знае как да се опази, иначе едва ли щеше да успее. И най-вече защото е в топ форма!“-

Стефан Трети се пръкна на бял свят в столичната болница „Майчин дом“, като тежи 3,750 кг. Като „добричко, сладичко и големичко с косичка“, направо като „отгледано бебе“, го описва Алиса Софиянска. Радостна е, че Ива я е настигнала и тя също като майка си вече има три деца. Така внуците на Алиса и Стефан Софиянски вече са общо пет. Три от средната им дъщеря Ива (две момчета и едно момиче) и останалите две момчета от каката Елена.  Тя загуби едно дете през 2015 година, когато бебето й Камен почина само месец след раждането си. Момченцето беше от втория й брак с Лъчезар Йорданов. За щастие след това те станаха родители на момченце. Най-малката дъщеря на бившия столичен кмет Димана, която не е толкова популярна в светския елит, живее в Германия с италианец.

Месец след като стана майка за трети път – през октомври, Ива избра рождения ден на мъжа си Антон, за да обяви публично щастливата вест, буквално седмици след самото раждане. „Честит рожден ден! Това щастие да го имаме цял живот!“, пожела си Ива и поздрави съпруга си за неговия празник. Младото семейство определено умили социалната мрежа с бебешкия кадър, който обяви радостната новина. На него Антон държи бебето Стефан, а другите им две деца – Мая и по-малкият Васил, който носи името на другия дядо Васил Божков, са се сгушили в родителите си. 

През тази година семейството отпразнува 10 години брак, като появата на третото им дете е най-големият подарък за юбилея. „10 години… Още най-малко 110“, пожела си преди месеци журналистката Ива. Двамата родители се ожениха на пищно тържество през 2013 година, на което свекър й не присъства. 

През последните години Ива работеше в Нова телевизия и имаше собствена рубрика. Покрай скандалите с Васил Божков обаче тя бе принудена да напусне медията и докато някои я съжаляваха, че е останала без работа, се озова в екип гости на шоуто на Димитър Рачков. В последствие обаче се преориентира в сферата на рекламата. Припомняме ви, че още от тийнейджърка Ива е на екран, тъй като беше дългогодишно лице на предаването на БНТ „Мело ТВ Мания“ заедно с останалите му водещи Ники Илиев и Наско Михайлов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html