събота, 27 април 2024 г.

Ангел Димитров си гарантира поне бронзов медал на световното по бокс за юноши

България има своя първи медалист от Световното първенство по бокс за юноши и девойки в Ереван (Армения). Под наставленията на олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева, Ангел Димитров си гарантира минимум бронзово отличие. Талантът се класира за полуфиналите на първенството в категория до 50 килограма.

Димитров, трети от Европейското в Плоещ (Румъния) през пролетта, надделя над силния представител на Таджикистан Билолджон Иксанов. Националът ни проведе здрава битка, като показа много умения и качества. Той прати съперника си в нокдаун още в първия рунд, след което много хитро контрираше всеки опит за обрат на Иксанов. Така българският талант взе заслужен успех с 5:0 (29:28, 30:26, 30:27, 30:27, 30:27) съдийски гласа.

За място на финала в категория до 50 килограма Ангел ще срещне Хусан Кокхоров (Узбекистан). Двубоят е на 1 декември.

В четвъртък ни очакват още два мача с българско участие. Атака на медалите ще направят Янко Илиев (52 кг) и Роселин Бачевски (+80 кг). На 1/4-финалите Илиев, трети от Европейското в Плоещ, ще се изправи срещу Собан Рехман (Пакистан), докато Бачевски, който също е с бронзово отличие от Румъния, ще срещне Хемант Сангван (Индия).

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html