понеделник, 29 април 2024 г.

Премиерът Николай Денков обсъди засилването на партньорството с Китай с посланик Дун Сяодзюн

Снимка: Министерски съвет

Министър-председателят Николай Денков и посланикът на Китайската народна република Дун Сяодзюн, чийто мандат в страната ни изтича, обсъдиха възможностите за разширяване на партньорството в сферите на икономиката, търговията, образованието и инвестициите. Това съобщиха от Министерския съвет на официалната си фейсбук страница.

Сред акцентите в разговора между двамата са били още възможностите за привличане на повече китайски туристи, които имат интерес към културни събития в България, сред които Празникът на розата в Казанлък, Фестивалът на киселото мляко – култура и традиции в Момчиловци и други.

„Благодаря много за всичко, което сте направили през годините за развитието на двустранните отношения между България и Китай“, изрази признателност премиерът Денков.

Премиерът е уверен, че ще бъде осигурена приемственост в работата на посолството и ползотворното сътрудничество между държавите ще продължи.

БТА припомня, че на 20 ноември президентът Румен Радев удостои посланика на Китайската народна република в България Дун Сяодзюн с орден „Мадарски конник“ първа степенза заслугите на дипломата за задълбочаването на двустранните отношения между България и Китай.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html