четвъртък, 2 май 2024 г.

След 6 поредни загуби Ботев (Враца) най-после спечели мач

Снимка: БГНЕС

Ботев Враца прекъсна серията си от шест последователни загуби в елитното ни футболно първенство, след като в двубой от 18-ия кръг се наложи с 2:0 над гостуващия Локомотив (Пловдив), съобщи БНР. Головете за успеха на врачани вкараха Даниел Генов през първото полувреме и Марко Мажуга през второто. С успеха футболистите на старши треньора Христо Янев събраха 13 точки, но остават на предпоследното 15-о място. Локомотив (Пловдив) е на четвърта позиция с 35 точки, на три зад лидера ЦСКА София.

Мачът започна с 15-минутно закъснение заради обилния сняг над Враца, който направи условията за игра на стадион „Христо Ботев“ много тежки. Самото провеждане на мача бе под въпрос почти до последно, но все пак главният съдия Васил Минев даде разрешение той да започне. Заради снега обаче съдиите обявиха, че няма да могат да ползват системата за видеоповторения (ВАР) при разглеждането на засади и в сила остават всички решения, взети на терена.

Въпреки трудните условия, двубоят започна с много добро темпо и интересни ситуации и пред двете врати. В шестата минута гол на Петър Андреев от тима на Локомотив Пловдив бе отменен заради дискусионна засада.

Буквално в ответната атака Ботев пропусна стопроцентова възможност да поведе. Даниел Генов изведе Браян Мендоса зад защитата на пловдивчани, но десният бранител на домакините не успя да нанесе добър удар и топката премина на около метър от страничната греда.

В деветата минута нов гол на гостите бе отменен заради засада. Повторенията показаха, че в тази ситуация решението на страничния арбитър не подлежи на дискусия.

Така се стигна до 20-ата минута, в която Браян Переа бе изведен по десния фланг. Нападателят на домакините достигна до топката при аутлинията и я центрира веднага в наказателното поле, където Даниел Генов надскочи бранител на Локомотив и с глава не остави шанс на Динко Хоркаш за 1:0.

След гола интересните положения и пред двете врати намаляха, но малко преди почивката на Хоркаш все пак му се наложи да прави рутинно спасяване след удар на Марко Мажуга.

В 58-та минута Мажуга направи самостоятелен пробив по десния фланг и стреля по земя, което се превърна във втори гол за врачани.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html