понеделник, 29 април 2024 г.

Ботев (Пд) с домакинска победа с 3:1 над Пирин

Снимка: БГНЕС

Отборът на Ботев (Пловдив) постигна шестата си победа от началото на сезона във футболната Първа лига, след като надигра Пирин (Благоевград) с 3:1 като домакин в среща от 18-ия кръг на шампионата, съобщи БНР.

„Канарчетата“ трябваше да правят пълен обрат, за да стигнат до успеха, след като се озоваха в ролята на догонващи в резултата още в 30-ата секунда. Пристигналият от Дунав (Русе) Юго Комано откри за „орлетата“ след грешка в домакинската отбрана, но с две попадения на Самуел Акере в 22-ата и в 46-ата минута и гол на Мартин Секулич в 91-ата минута играчите на Душан Керкез взеха трите точки. По този начин Ботев изпревари Хебър и зае 9-ата позиция в класирането с актив от 23 точки, докато Пирин остава на 14-ото място с 15 точки.

Преди първия съдийски сигнал от Ботев наградиха пловдивската състезателка по шахмат Виктория Радева, която бе част от националния отбор на България, спечелил историческа първа европейска титла на шампионата на Стария континент в Будва.

Двубоят започна отлично за гостите от Пирин, които откриха резултата с първата си атака още в 30-ата секунда. Йонас Тамм не се намеси добре при центриране в наказателното поле и след като Атанас Чернев също не успя да изчисти, топката попадна в Юго Комано, който от близко раазстояние преодоля Хидайет Ханкич за 0:1.

Стражът на „орлетата“ обаче нямаше какво да направи в 22-ата минута, когато Самуел Акере финтира противников състезател пред дъгата на наказателното поле и с прецизен удар с левия крак не остави шансове на Ковальов, за да възстанови равенството.

Още преди да бе изминала и минута след подновяването на играта през втората част „канарчетата“ излязоха напред в резултата. Самуел Акере донесе пълния обрат за своя тим с второ попадение, реализирано след асистенция на Ивелин Попов.

В първата минута от добавеното 4-минутно продължение на срещата влезлият като резерва Мартин Секулич се възползва от грешка в отбраната на „орлетата“ и оформи крайния резултат с трети гол във вратата на Пирин – 3:1.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html