вторник, 30 април 2024 г.

В домакински мач Берое би Хебър с 2:1

Снимка: BEROE.BG

Отборът на Берое постигна първа победа в последните три мача, надвивайки с 2:1 Хебър (Пазарджик) в началото на 18-ия кръг вчера, съобщи БНР. Домакините със сигурност не бяха по-добрия отбор, но миг на индивидуална класа на техните нападатели им помогна да стигнат до трите точки. С тях те събират 24, остават на 8-о място и дърпат с 4 пред днешния си съперник.

През седмицата се появиха информации за социални проблеми в клуба на Берое, като някои медии дори написаха, че имало играчи, които са откраднали храна, за да не гладуват. Това обаче по никакъв начин не пролича на терена и старозагорци записаха 7-а победа от началото на шампионата.

Домакините от Стара Загора създадоха първата голова възможност в мача в 8-ата минута, но тя беше пропусната от Вини Трибуле. Само след пет минути Хебър също имаше шанс да вкара, но Ангел Бастунов ритна топката над горната греда.

В 34-ата минута Джани Политино проби по крилото и подаде на Трибуле, който не успя да стигне до топката. Но в същата минута Стефан Гаврилов се добра до топката, стреля, Игонен изби. Отбитата топка попадна в Сантяго Годой и той откри резултата.

Три минути след началото на второто полувреме беше отменено попадение на гостите след намесата на системата за видеоповторение (ВАР). Натискът на хебърци се усилваше и в 54-ата минута Едвин Ласо не успя да изчисти топката под напрежение, тя попадна в Бастунов, който я вкара за 1:1 с глава.

Равенството се запази точно 10 минути, защото в 64-ата минута Сегундо Пачаме засече подаване от ляво и с мощен изстрел с левия крак я прати във вратата на гостите от Пазарджик. За Пачаме това е и първи гол в професионалния футбол изобщо. Абсолютно аналогична ситуация се разигра в 76-ата минута, отново за Сантяго Годой, но ударът му с глава излезе в аут.

До края на мача гостите опитаха няколко добри атаки, за да изравнят, но защитата на старозагорци се справи. Буквално секунди преди последния съдийски сигнал хебърци имаха претенции за дузпа, но съдията Драгомир Драганов дори не поиска помощ от системата за видеоповторения.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html